Kesinlikle sucuk salam gibi islenmis icinde ne oldugu belli olmayan gidalar verme. Yaz ayindayiz her yer sinek dolu bir tane yakala ver😊Geçenlerde bir adet cataglyphis nodus buldum, yakın zamanda ki bu hafta canlı yem edineceğim fakat gelesiye kadar sucuk, salam, canlı yem olarak solucan belki?
Arkadas doğru söylüyor ama sinek vs. Parazit taşıyor olabilir yada hastalıklı olabilir zaten ilk işçilere kadar besleme yapmana gerek yok isçi eklediysen yumurta dene en azındanKesinlikle sucuk salam gibi islenmis icinde ne oldugu belli olmayan gidalar verme. Yaz ayindayiz her yer sinek dolu bir tane yakala ver😊
Eğer bulabilirsen pul Lepistes yemi ver yeme ihtimali daha fazla. Onun dışında dışarıdan topladığın böcekleri verme. Ayrıca cataglyphislerde ilk işçiye kadar besleme yapılmalıdır. Birde canlı yem gelene kadar ballı veya şekerli su ile idare edebilirsin baya seviyorlar.Geçenlerde bir adet cataglyphis nodus buldum, yakın zamanda ki bu hafta canlı yem edineceğim fakat gelesiye kadar sucuk, salam, canlı yem olarak solucan belki?
Cataglyphis nodus türü ilk işçiye kadar beslenmesi gereken bir türdür.Arkadas doğru söylüyor ama sinek vs. Parazit taşıyor olabilir yada hastalıklı olabilir zaten ilk işçilere kadar besleme yapmana gerek yok isçi eklediysen yumurta dene en azından
Yumurtalar larva olana kadar besleme yapmana gerek olmadığını söyleyebilirim. Kraliçenin azda olsa besini vardır. Yumurtalar larva evresine geçtikten sonra beslemeye başlayabilirsin. Tuzlu ve işlenmiş gıdalar tercihin olmasın ek olarak.Geçenlerde bir adet cataglyphis nodus buldum, yakın zamanda ki bu hafta canlı yem edineceğim fakat gelesiye kadar sucuk, salam, canlı yem olarak solucan belki?