Cataglyphis sucuk yer mi?

Serthula

Yumurta
Üye
Geçenlerde bir adet cataglyphis nodus buldum, yakın zamanda ki bu hafta canlı yem edineceğim fakat gelesiye kadar sucuk, salam, canlı yem olarak solucan belki?

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
solucan yemez diye tahmin ediyorum ama diğerlerini yiyebilir

Gala2000

Nanitik
Üye
Geçenlerde bir adet cataglyphis nodus buldum, yakın zamanda ki bu hafta canlı yem edineceğim fakat gelesiye kadar sucuk, salam, canlı yem olarak solucan belki?
Kesinlikle sucuk salam gibi islenmis icinde ne oldugu belli olmayan gidalar verme. Yaz ayindayiz her yer sinek dolu bir tane yakala ver😊

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kesinlikle sucuk salam gibi islenmis icinde ne oldugu belli olmayan gidalar verme. Yaz ayindayiz her yer sinek dolu bir tane yakala ver😊
Arkadas doğru söylüyor ama sinek vs. Parazit taşıyor olabilir yada hastalıklı olabilir zaten ilk işçilere kadar besleme yapmana gerek yok isçi eklediysen yumurta dene en azından

Mücteba

Pupa
Üye
Eğer bulabilirsen pul Lepistes yemi ver yeme ihtimali daha fazla. Onun dışında dışarıdan topladığın böcekleri verme. Ayrıca cataglyphislerde ilk işçiye kadar besleme yapılmalıdır. Birde canlı yem gelene kadar ballı veya şekerli su ile idare edebilirsin baya seviyorlar.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Arkadas doğru söylüyor ama sinek vs. Parazit taşıyor olabilir yada hastalıklı olabilir zaten ilk işçilere kadar besleme yapmana gerek yok isçi eklediysen yumurta dene en azından
Cataglyphis nodus türü ilk işçiye kadar beslenmesi gereken bir türdür.
Yumurtalar larva olana kadar besleme yapmana gerek olmadığını söyleyebilirim. Kraliçenin azda olsa besini vardır. Yumurtalar larva evresine geçtikten sonra beslemeye başlayabilirsin. Tuzlu ve işlenmiş gıdalar tercihin olmasın ek olarak.

Serthula

Yumurta
Üye
Cevaplayan herkese teşekkür ederim. Dikkate alacağım.