Cataglyphis Pamuğu Kazıyor

ByRabel

Pupa
Üye
Cataglyphis cinsi kraliçem var, ortam tam anlamıyla güzel bir şekilde hazırlandı, işçi eklemesi başarıyla gerçekleşti fakat ısrarla suyun bulunduğu pamuğu kazıyor. Nedeni nedir?

Ekli dosyalar

• IMG_0628.jpeg
    IMG_0628.jpeg
    63.4 KB · Görüntüleme: 34

Mustafaf

Media
Üye
Kendi yuvasını tasarlıyordur bir şey olmaz, tek dikkat etmeniz gereken kısım suya pamuğun yakınlık aman dikkat pamuk patlamasın.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Larvalarını kum ile beraber o pamuğa saracağını düşünüyorum. Yumurtlama öncesi yuvasını hazırlıyor da denebilir. Suya ulaşımları olduğu sürece bir sıkıntı olmayacaktır.

ByRabel

Pupa
Üye
Güncelleme formikaryumdan kraliçe ve işçiyi aldım şuan kontrol ettiğimde kraliçe 4-5 adet falan yumurta bırakmış yumurtlama sayısı arttıktan sonra tekrardan formikaryuma aktaracağım böylesi daha iyi strese girdi galiba

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Güncelleme formikaryumdan kraliçe ve işçiyi aldım şuan kontrol ettiğimde kraliçe 4-5 adet falan yumurta bırakmış yumurtlama sayısı arttıktan sonra tekrardan formikaryuma aktaracağım böylesi daha iyi strese girdi galiba
formikaryum mu vardı? tam anlayamadım.

ByRabel

Pupa
Üye

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hazırladığım alandan bahsediyorum oradan tüpe aldım laranlıkve ısısı güzel bir kutuda muhafaza ediyorum

Hazırladığım alana ise başka bir kraliçe karınca yerleştirdim aynı cins fakat bu yumurtladığı için yarın doğaya salmayı düşünüyorum
Outworldden almayın hocam, cataglyphisler doğalarında ilk işçilerini çıkartana kadar çöpçülük veya avcılık yapar. Gezecek alan vermezseniz ve güneşi taklit edecek bir kurulum yapmazsanız sağlıklı bir gelişim bekleyemezsiniz. Yumurtlamış olmasına güvenmeyin.

ByRabel

Pupa
Üye
Outworldden almayın hocam, cataglyphisler doğalarında ilk işçilerini çıkartana kadar çöpçülük veya avcılık yapar. Gezecek alan vermezseniz ve güneşi taklit edecek bir kurulum yapmazsanız sağlıklı bir gelişim bekleyemezsiniz. Yumurtlamış olmasına güvenmeyin.
Her şeyi deneyerek göreceğiz