Cataglyphis outword

atako

Media
Üye
Cataglyphis için bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyorum. İlk olarak taban malzemesini araştırdım ve çöl kumunun 5 kilogramının 500 TL olduğunu gördüm. Bu nedenle alternatif arıyorum. Silis kum gibi malzemeleri kullanan varsa, deneyimlerini paylaşabilir mi?

Yunusemree

Pupa
Üye
dışarıdan irili ufaklı taşları olan ve ince taneli kumuda olan güzel bir toprak bul ve fırında 30-40dk 200 derecede pişirip kullan

LuciFeci

Minör
Üye
Cataglyphis için bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyorum. İlk olarak taban malzemesini araştırdım ve çöl kumunun 5 kilogramının 500 TL olduğunu gördüm. Bu nedenle alternatif arıyorum. Silis kum gibi malzemeleri kullanan varsa, deneyimlerini paylaşabilir mi?
Kraliçeyi bulduğunuz yerin yakınlarında illaki Cataglyphis yuvası vardır. Yuvanın girişinden yeteri kadar kum alabilirsiniz.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yaşadığım yerde cataglyphis yaşamıyor satın alıcam.
Balıkesir'de de pek çok Cataglyphis türü yaşıyor hocam. Cataglyphis türlerinin Türkiye'deki yayılımı aşağıdaki konuda mevcut, inceleyebilirsiniz. Ve benim tavsiyem satın almanız değil kendiniz bulmanız olur her zaman. 😊

Hürkan

Larva
Üye
Yaşadığım yerde cataglyphis yaşamıyor satın alıcam.
bandırma'da cataglyphis cinsi oldukça yaygın. şahsen ben pek çok avlanan kraliçesini gördüm bu cinsin. bandırma ve gönenin ikliminin pek farklı olduğunu sanmıyorum. Bence bulabilirsin. Ben denk gelirsem sana veririm. <3

atako

Media
Üye
Balıkesir'de de pek çok Cataglyphis türü yaşıyor hocam. Cataglyphis türlerinin Türkiye'deki yayılımı aşağıdaki konuda mevcut, inceleyebilirsiniz. Ve benim tavsiyem satın almanız değil kendiniz bulmanız olur her zaman. 😊

Şehirde yaşıyorum ve hiç Cataglyphis kolonisi görmedim. Köylere gitme imkanım da yok. Bende sadece bulamadığım türleri satın alma taraftarıyım zaten.

Silis kum kullanırsam derinliği nekadar olmalı?

Son düzenleme:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Şehirde yaşıyorum ve hiç Cataglyphis kolonisi görmedim. Köylere gitme imkanım da yok. Bende sadece bulamadığım türleri satın alma taraftarıyım zaten.

Silis kum kullanırsam derinliği nekadar olmalı?
2-3 cm civarı yeterlidir. Veya tüpü gömeceğiniz şekilde de derinliği ayarlayabilirsiniz. Ufak çakıl taşları da koyarsanız outworld düzenini de kendilerine göre ayarlayacaklardır. 😊