Cataglyphis Nodus

marcesio

Yumurta
Üye
Uzun zamandır takip ettiğim kolonilerde bugün farklı bir kalabalık ve telaş gördüm. İşçilerin çoğu yuva ağzına öbeklenmiş ve hareketlilerdi. Uçuş için tarih erken fakat olası bir uçuş ihtimali nedir?

Adana için bugün hava 30 derece civarı seyrediyor ve bulunduğum yerde nem de bir hayli fazla.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu aslında pek bahsetmediğimiz ama oldukça güçlü bir uçuş hazırlığı belirtisi: İşçiler yuva ağzına öbeklenir. Anormal bir yuva ağzına toplanma davranışı görmek uçuş belirtisidir. Alate görmek şart değil, işçilerden de anlaşılabilir. Ne zaman uçuş olacağı belli olmaz ama alatelar o gün uçabilirler nitekim o gün yuva ağzına gelip koşulları kontrol edeceklerdir. Uygun olursa bütün alateların dışarı çıktığını göreceksiniz.

marcesio

Yumurta
Üye
İşçilerin çoğunluğu oldukça hareketli fakat küçük de olsa bir kısmı yuvaya girip kum çıkarıyorlar. Bunun sebebi kanatlıların daha rahat giriş çıkış sağlamasına yardımcı olmak olabilir mi?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Olabilir. Uçuşların elverişli olması için birden fazla yuva giriş deliği kazıldığı göz önüne alındığı zaman mümkün ancak net olarak anlayamayız. Net olan uçuş için işçilerin dışarı öbeklendiği.

marcesio

Yumurta
Üye
Uzun zaman gözledim. Neredeyse tüm işçiler telaş içerisinde. Biri kazıyor öteki koşuşturuyor vs. Fakat hala bir kanatlı göremedim.
Bugünlük pes ediyorum. Bu sıcağa ancak bu kadar dayanabildim.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çoktan uçmuş bile olabilirler, emin olun o bir uçuş belirtisi. Fotoğraf atarsanız netleştirebilirim.

marcesio

Yumurta
Üye
Çoktan uçmuş bile olabilirler, emin olun o bir uçuş belirtisi. Fotoğraf atarsanız netleştirebilirim.
Çoktan uçmuş olabilirler fakat bugün erken saatlerden itibaren oralardaydım.

Fotoğraf çekmek hiç aklıma gelmedi kusura bakmayın. Yarın tekrar uğramayı düşünüyorum ancak o vakit fotoğraf çekip gönderebilirim.