Cataglyphis nodus

Eser

Yumurta
Üye
Arkadaşlar elimde cataglyphis nodus kraliçesi var 15 haziranda buldum o zamandan beridir yumurta alamıyorum 2 3 gün önce işçi eklemesi yaptım kabul etmedi verdiğim un kurduna ilgi duymuyor arada bir şekerli su verirsem nadiren içiyor ısı konusunda sıkıntım yok tüp içerisine un kurdu bırakıp 1 hafta hiç bakmasam sonuç alırmıyım

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar elimde cataglyphis nodus kraliçesi var 15 haziranda buldum o zamandan beridir yumurta alamıyorum 2 3 gün önce işçi eklemesi yaptım kabul etmedi verdiğim un kurduna ilgi duymuyor arada bir şekerli su verirsem nadiren içiyor ısı konusunda sıkıntım yok tüp içerisine un kurdu bırakıp 1 hafta hiç bakmasam sonuç alırmıyım
Cataglyphis nodus tam claustral bir tür değil, 1 hafta hiç bakmaman ne kadar işe yarar bilmem ama sanmıyorum. Streslenmesini azaltabilecek eylemlerde bulunabilirsin. Beslemesini de hergün yapma.

DmrKcmz

Yumurta
Üye
O türün alışık olduğu koşullara benzer koşullar sağlamayı deneyebilirsin ben crematogaster lorteti kraliçesi buldum, crematogaster kurumuş ağaçlarda yaşadığı için tüpü ağaç kabuklarıyla ışık alan yerlerini kapatmayı denedim. Stres seviyesi azaldı tüpe biraz daha alıştı.

Eser

Yumurta
Üye
şuan çok üzgünüm arkadaşlar kraliçem vefat etti... Yani beslemesini en çok hayal kurduğum canlıydı... çok üzgünüm
O türün alışık olduğu koşullara benzer koşullar sağlamayı deneyebilirsin ben crematogaster lorteti kraliçesi buldum, crematogaster kurumuş ağaçlarda yaşadığı için tüpü ağaç kabuklarıyla ışık alan yerlerini kapatmayı denedim. Stres seviyesi azaldı tüpe biraz daha alıştı.

Eser

Yumurta
Üye
keşke bu kraliçeyi edinebileceğim bir yer olsa diğer kraliçe karıncaların uçuşları var mı bilmiyorum.

DmrKcmz

Yumurta
Üye
Böyle bir uçuş takvimi var işine yaraya bilir, forumda da uçuş takvimi diye arayabilirsin bir tane var rengi mor'a benziyo(renk körüyüm) o da işine yarayabilir.

Ekli dosyalar

• uc3a7uc59f-takvimi.jpg
    uc3a7uc59f-takvimi.jpg
    78.5 KB · Görüntüleme: 6