Cataglyphis nodus

xsype

Yumurta
Üye
Здравствуйте, я турист-мирмикар, в настоящее время нахожусь в Анталии. Очень хочу поймать самку катаглифиса нодуса, уже нашла два гнезда на пляже Ларена, нахожусь в районе Лары. Подскажите пожалуйста, где, как и когда искать самок этих муравьев? Спасибо

Türkçesi:
Merhaba, ben bir myrmikar turistiyim, şu anda Antalya'dayım. Gerçekten dişi bir Cataglyphis nodus yakalamak istiyorum, Larena plajında iki yuva buldum, Lara bölgesindeyim. Lütfen bana bu karıncaların dişilerini nerede, nasıl ve ne zaman arayacağımı söyleyebilir misiniz? Teşekkür ederim.
Screenshot_2024-06-10-14-42-02-891_com.android.chrome.jpg

Moderatör yorumu: Ticaret forumda yasak bilginize.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Здравствуйте, я турист-мирмикар, в настоящее время нахожусь в Анталии. Очень хочу поймать самку катаглифиса нодуса, уже нашла два гнезда на пляже Ларена, нахожусь в районе Лары. Подскажите пожалуйста, где, как и когда искать самок этих муравьев? Спасибо

Türkçesi:
Merhaba, ben bir myrmikar turistiyim, şu anda Antalya'dayım. Gerçekten dişi bir Cataglyphis nodus yakalamak istiyorum, Larena plajında iki yuva buldum, Lara bölgesindeyim. Lütfen bana bu karıncaların dişilerini nerede, nasıl ve ne zaman arayacağımı söyleyebilir misiniz? Teşekkür ederim.
Ekli dosyayı görüntüle 37049

Moderatör yorumu: Ticaret forumda yasak bilginize.
Geçen gün kaldırımda buldum ama malesef öldü cataglyphis ler nadir olduğu için bulmak için biraz çaba sarf etmek gerekiyor yuvalara yakın yerlerde olma ihtimali daha yüksek ama şansınıza kalmış artık

LeviathanN

Yumurta
Üye
Geçen gün kaldırımda buldum ama malesef öldü cataglyphis ler nadir olduğu için bulmak için biraz çaba sarf etmek gerekiyor yuvalara yakın yerlerde olma ihtimali daha yüksek ama şansınıza kalmış artık
şuan tam sezonu aslında ağaçlık olmayan şehir kalabalığından biraz uzak bir yerlerde bulabilirsiniz son 2 gündür 3 tane denk geldik hepsi de saat 12.00 ile 16.00 arası bulduk

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Hava durumuna bakın, hava 25 derece üstü ve rüzgar 10km altı ise bahsedilen yuva ağızlarına gidin. Dışarı kafasını veya kendisini çıkartan prensler var ise aramaya çıkın. Ensest de üreyebildiklerinden aynı yuvadan en az 4 prens ve 1 prenses alırsanız başarılı bir döllenme gerçekleştirebilirsiniz. Açık ve kumluk, topraklık arazilere bakın. Çatlaklı toprak zeminde aralara giriyorlar. Denk gelebilirsiniz.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
şuan tam sezonu aslında ağaçlık olmayan şehir kalabalığından biraz uzak bir yerlerde bulabilirsiniz son 2 gündür 3 tane denk geldik hepsi de saat 12.00 ile 16.00 arası bulduk
Bende bulsam koleksiyonum için çok iyi olacak ama bu havalarda çıkmıyor köye gidicem bulurum umarım

BakKaoT

Larva
Üye
Noduslar nadir değil ekmek almaya giderken bile bulmuşluğum var.

xsype

Yumurta
Üye
Может быть, у кого-то в Анталии есть еще одна бегунья? Буду очень признателен, а то боюсь не смогу найти до 19 июня, может тогда договоримся о поставке и я вам пришлю несколько русских типов.

xsype

Yumurta
Üye
или, возможно, другой турецкий вид, две самки Camponotus sp. Я поймал. но ни один из них не оплодотворен. Я в районе Лары

“ya da muhtemelen başka bir Türk türü, iki Camponotus sp. dişisi Yakaladım ama ikisi de döllenmedi. Lara'nın mahallesindeyim.“

Moderatör tarafında düzenlendi: