Cataglyphis Nodus Kraliçesi mi?

Kuzeyli

Pupa
Üye
İşçi gibi duruyor ama fotolar da net değil… kraliçesi böyle oluyor, thorax bölgesi kaslı, kamburlu ve büyük olur kanatlı oldukları için.

Ekli dosyalar

• IMG_9228.jpeg
    IMG_9228.jpeg
    34.6 KB · Görüntüleme: 8

kaanerdt

Yumurta
Üye
En net böyle cekebildim

IMG_20250628_235047.jpg
En net böyle cekebildim
@Ares dışardan çakıl kum aldım biraz iyice yıkadım. Karınca sanatı ve karınca çiftliğim den gördüğüm gibi bir setup yapacağım yarın. Eski tip ampül de kullanicam outworlde. Kraliçeyi bulduğum yerin 50 metre civarı uzağında (dahada yakın olabilir.) Cata Nodus (kraliçeyle aynı kırmızı siyah işçiler) kolonisi var. Yarın onlardan işçi alıp ekleme yapabilirmiyim)

Ekli dosyalar

• IMG_20250628_235250.jpg
    IMG_20250628_235250.jpg
    21.3 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

Kuzeyli

Pupa
Üye
En net böyle cekebildim

@Ares dışardan çakıl kum aldım biraz iyice yıkadım. Karınca sanatı ve karınca çiftliğim den gördüğüm gibi bir setup yapacağım yarın. Eski tip ampül de kullanicam outworlde. Kraliçeyi bulduğum yerin 50 metre civarı uzağında (dahada yakın olabilir.) Cata Nodus (kraliçeyle aynı kırmızı siyah işçiler) kolonisi var. Yarın onlardan işçi alıp ekleme yapabilirmiyim)
İşçileri alıp eklemeyi deneyebilirsin, ama bence işçi eklemesini outworlde koymadan tüp içinde denemelisin. Bir tane media, 2 tane de minör işçi alıp. Bir süre sakinleşene kadar beklet, daha sonra buzdolabında 5-6 dk hareketleri iyice yavaşlayana kadar bekletip kraliçenin yanına koyabilirsin. Outworld çok büyük olduğu için sürekli birbirlerinden kaçıyorlar. İşçi başarıyla kabul edilirse şekerli su yahut bal su karışımı vermeni tavsiye ederim bu sayede birbirlerine yiyecek aktarımı yapıp iyice kaynaşıyorlar. Kumlar da ince ve minik ağızlarıyla taşıyabilecekleri derecede taşlı ve kumlu olursa yuvaları için daha iyi olur… iyi hobiler :)

Kuzeyli

Pupa
Üye
Bence taşların kalınlığı çok fazla hocam. Işık eğer ısı veriyorsa çok güzel iş görür, ancak taşların sayısını azaltıp, daha ince kum sayısını arttırsanız daha güzel olur gibi. Toprağı toz haline getirip toprak da kullanabilirsiniz.

kaanerdt

Yumurta
Üye
Bence taşların kalınlığı çok fazla hocam. Işık eğer ısı veriyorsa çok güzel iş görür, ancak taşların sayısını azaltıp, daha ince kum sayısını arttırsanız daha güzel olur gibi. Toprağı toz haline getirip toprak da kullanabilirsiniz.
Aldığım yerde karışıktı hepsi ayiramadim oyuzden. Ampül eski tip armut ampüllerden