Karıncalar hakkında pek bilgim olmadığı için soruyorum: Nasıl muhafaza edilmeli, nasıl beslemeli ya da yapılması gereken şeyler nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle özel kurulumu yap. Özel kurulum şu: Outworld ve içerisindeki kum, kuma gömülü test tüpü(kolonin yuvası),tepeden vuran ampülKarıncalar hakkında pek bilgim olmadığı için soruyorum: Nasıl muhafaza edilmeli, nasıl beslemeli ya da yapılması gereken şeyler nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Isıtıcı ped kullanılmaz. Bunun sebebi ise ampulün bir diğer amacının da güneşi taklit etmek olmasıdır.İlla ampül mü olması gerekiyor yoksa ısıtıcı ped kullanılabiliyor mu ?
Isıtıcı ped kullanılabilir. @egzotikçiftik gündüz ampul gece ısıtıcı ped kullanılabilir demişti.Isıtıcı ped kullanılmaz. Bunun sebebi ise ampulün bir diğer amacının da güneşi taklit etmek olmasıdır.
Araştırırım hocam sağ olun. Ben zaten ana ısı kaynağı olarak kullanılamaz demiştim.Isıtıcı ped kullanılabilir. @egzotikçiftik gündüz ampul gece ısıtıcı ped kullanılabilir demişti.
He bunu yapmak zorunlu değil.
Elimdeki cata ölmeseydi kullanabilirdim😓.Gahome 75W Sürüngen Isı Lambası Kaplumbağa Isı Lambası Lamba Isıtıcı (Yurt Dışından)
https://app.hb.biz/iwUqJZQI4MTP
Ben bunu kullanıyorum gayet güzel ısıtıyor.
hocam bu yükseklikten sıcaklığı ne kadara yükseltiyor ölçtünüz mü hiç ben de düşünüyorum daGörüntüsü bu şekilde:
Hocam lamba elime bu gün ulaştı. 20 cm de 33 derece şuan arada kapatıyorum 2-3 saat açık 1 saat kapalı kullanıyorum.hocam bu yükseklikten sıcaklığı ne kadara yükseltiyor ölçtünüz mü hiç ben de düşünüyorum da
Fakat biraz daha indirsem aşağı 35-40 görürüm ama kum zaten ısınıyor gerek olmuyor.hocam bu yükseklikten sıcaklığı ne kadara yükseltiyor ölçtünüz mü hiç ben de düşünüyorum da
Evet ısıtıcı ped de kullanılabilir, özellikle kışın soğuk olduğundan geceleri ısıtıcı ped çalıştırmak güzel bir yöntemdir. Gündüzleri de ampul ile güneşi taklit edebilirsiniz. Tabi ki bu kapsamlı bir kurulum, bunların hiçbirini yapmadan da cataglyphis bakabilirsiniz. Ama büyük bir koloniye verimli ve sağlıklı bir yol ile ulaşma gibi bir hedefiniz varsa bahsettiğim kurulumu yapmak en iyisi olacaktır. 😊Isıtıcı ped kullanılabilir. @egzotikçiftik gündüz ampul gece ısıtıcı ped kullanılabilir demişti.
He bunu yapmak zorunlu değil ama.