Cataglyphis nodus işçi ekleme

Oonex

Yumurta
Üye
Yeni bulduğum nodus kraliceme işçi eklemeye çalışıyorum. Şuanda kralice sürekli işçilere saldırgan davranıyor. Kabul edip etmediklerini nasıl anlarım bilgili bir arkadaş tavsiye verebilir mi?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Antenleriyle birbirlerine temas kurduktan sonra saldırmaya veya kaçmaya devam etmiyorsa. Biraz bekleyebilirsiniz,eğer hala anlaşmıyorlarsa işçiyi ayırabilirsiniz

Oonex

Yumurta
Üye
İşçileri yeni topladım haliyle biraz stres altındalar. İlk kralice çok sakin ve kavga gibi değil de biraz üstünlük kurmaya çalışıyor gibi şimdi beraber şekerli su içiyorlar. İkinci kolonimde ise tam bir savaş ortamı hakim. Büyük bir outworld içindeler kaçabilecek alanları olduğu için sakin davranmaya çalışıyorum. Biraz daha bekleyeceğim.

CrueLMSA

Yumurta
Üye
Ben de iki kraliçe vardı ikisi içinde birer tane işçi buldum, evde kraliçelerden ayrı test tüplerine bıraktım, dışarıda işlerimi hallederken yaklaşık 8-10 saat kadar öyle beklediler sakinleştiler. Sonra kraliçelere ekledim herhangi bir savaş durumu olmadı. 2 gündür beraberler bir sıkıntı yok, videolarını çekmiştim.

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
İşçileri dolaba koyup sonra kraliçenin yanına koyun daha iyi performans alırsın hemde saldırganlıkları gider

Oonex

Yumurta
Üye
İki kraliçeme toplam 6 işçi ekledim 3-3 paylaştırdım hepsini kabul ettiler. Şuan birbirlerini besliyorlar.