Cataglyphis nodus bakımı

Antquenn

Larva
Üye
IMG_20220622_154854.jpgmerhabalar. Bundan birçak gün önce parkta gezerken cataglyphis nodus kraliçesi buldum. Hemen aldım. Cataglyphis aenances beslemişliğim vardır daha önceden ama bu biraz farklı gibi. Bu sabah tüpten çıkarıp outworlde aldım şuan içerisinde bir çay kaşıpı bal bir çay kaşığı şeker ve 2 şişe kapağı su var ayrıca birazda ince taneli toprak attım. Günde 3 saat güneşin altında bekletiyorum. Bu şekilde yumurtlar mı?

KAANDBK01

Larva
Üye
sürekli olarsak tüpten çıkartıp güneşin altında bekletirsen yumurtlamayı geç ölebilirde stresten. tüpe cover geçir ve outworlde bağla outworlde proteini sekerli suyunu koy o kendisi halledecektir zaten koloni kurması zor bi tür

Antquenn

Larva
Üye
sürekli olarsak tüpten çıkartıp güneşin altında bekletirsen yumurtlamayı geç ölebilirde stresten. tüpe cover geçir ve outworlde bağla outworlde proteini sekerli suyunu koy o kendisi halledecektir zaten koloni kurması zor bi tür

IMG_20220622_155925.jpgoutworld şu şekilde sabahları balkon güneş alıyor. Bal, yem, su var tüp koymadım çünkü kendiai girmiyor toprağı kazıp altına giriyor. Kendiaine 2 tane yuva yaptı bile.

KAANDBK01

Larva
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 10156outworld şu şekilde sabahları balkon güneş alıyor. Bal, yem, su var tüp koymadım çünkü kendiai girmiyor toprağı kazıp altına giriyor. Kendiaine 2 tane yuva yaptı bile.
tüpe girmemesnin sebebi kendisi beslemesi lazım sen tüpü bağla outworlde o outworlde dolaşıp tek güveli yeri tüp olduğunu anlıcak

Antquenn

Larva
Üye
tüpe girmemesnin sebebi kendisi beslemesi lazım sen tüpü bağla outworlde o outworlde dolaşıp tek güveli yeri tüp olduğunu anlıcak
Tamamdır efendim.tüpün içinde su koy hemen dışında var. Su koyamadım çünkü tüp biraz küçük

Yetkin

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
en önericeğim yöntem tüpte beklet biraz sonrasında yanında işçi ekleyip kendi hallerine bırak bir iki gün sonra ince kum olan outworld bağla tüpe güneş ve ya ışık kaynağı altında olsun outworld sıcak olsun fakat tüpe gelmesin güneş ışığı ve ya kullanacağınız ışık bu outworlde yemler koyarak besleyin fakat önce düzgün bir tüp setupu yapman lazım bu şekilde olmaz ölür gider

Antquenn

Larva
Üye
en önericeğim yöntem tüpte beklet biraz sonrasında yanında işçi ekleyip kendi hallerine bırak bir iki gün sonra ince kum olan outworld bağla tüpe güneş ve ya ışık kaynağı altında olsun outworld sıcak olsun fakat tüpe gelmesin güneş ışığı ve ya kullanacağınız ışık bu outworlde yemler koyarak besleyin fakat önce düzgün bir tüp setupu yapman lazım bu şekilde olmaz ölür gider
Başka bir işçi eklersem kolayca kaçarlar bu yüzden az önce outworldün toprağını her yere yaydım sonra yem ve su için olan yerleri düzenledim tüp ekledim ve dışına bal, su koydum. Sabahları 1 veya 2 saat güneş alıyor zaten

Yetkin

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Başka bir işçi eklersem kolayca kaçarlar bu yüzden az önce outworldün toprağını her yere yaydım sonra yem ve su için olan yerleri düzenledim tüp ekledim ve dışına bal, su koydum. Sabahları 1 veya 2 saat güneş alıyor zaten
su tüpte olsun klasik setup ve işçi eklersen iyi olur zaten üstü açıksa kaçmamaları için bariyer lazım kraliçe tek başına da kaçabiir

Antquenn

Larva
Üye
su tüpte olsun klasik setup ve işçi eklersen iyi olur zaten üstü açıksa kaçmamaları için bariyer lazım kraliçe tek başına da kaçabiir
1 tane işçi ekledim fakat setup ne bilmiyorum. Üstü açık hiçbiri kaçamıyor 2 gündür sıkıntı yok. Elimde tüp olmadığı için bir şekilde ayarlama yapacağım