13 işçili Cata kolonimde kraliçe yumurtlamayı durdurdu. Bir süredir ilgilenemiyordum, tekrardan bir setup kurdum. Şekerli su ve protein beslemesi yaptım. Tekrardan yumurtlamaya başlar mı, ne yapmam lazım?
Olduğum yerde havalar soğudu bende ısıtıcı ped kullanıyorum sıcaklık sorunu olduğunu düşünmüyorumSıcaklık sorunu olabilir mi ?
Alttan ısıtmıyorum hocam. Yandan ısıtıyorum outwordun yanına taktım pedi ortamı ve kumun bir kısmını ısıtıyor . Tüpler biraz daha serin alanda kalıyorHocam pedi altan koymamaılısını çok bilgim yok ama öyle biliyorun ısının üsten olamsı lazım
Bildiğim kadarıyla Cataglyphis cinsindeki ısıtma olayı sadece sıcaklık açısından değil aynı zamanda güneşi taklit etmesi için lazım. Yanlış olabilir.Alttan ısıtmıyorum hocam. Yandan ısıtıyorum outwordun yanına taktım pedi ortamı ve kumun bir kısmını ısıtıyor . Tüpler biraz daha serin alanda kalıyor
Ortalama 35 derece civarı oluyor setup
Isıtıcı ampül daha verimli olacaktır galiba. Önerebileceğiniz ürün var mıdırBildiğim kadarıyla Cataglyphis cinsindeki ısıtma olayı sadece sıcaklık açısından değil aynı zamanda güneşi taklit etmesi için lazım. Yanlış olabilir.
Teşekkür ederimBir göz atın hocam buraya, sorularınızın cevabını alırsınız diye düşünüyorum.Cataglyphis Nodus Bakım Rehberi
CATAGLYPHIS NODUS YAŞAM HABİTATI – BAKIM REHBERİ Özet Bu çalışmada Cataglyphis Nodus türünün yaşam alanı,beslenmesi,üremesi,ve davranışları gözlemlenmiş,kolonileşme süreçlerindeki gelişmeler not edilmiştir. Habitat Avrupa'nın bazı...karincaciftligim.com
Maalesef ben de çok istesem de Cata hiç bulamadığım için konu hakkında bilgi sahibi değilim. Başkaları seve seve yardım edecektir, iyi forumlar dilerim <3Isıtıcı ampül daha verimli olacaktır galiba. Önerebileceğiniz ürün var mıdır
Size de iyi forumlarMaalesef ben de çok istesem de Cata hiç bulamadığım için konu hakkında bilgi sahibi değilim. Başkaları seve seve yardım edecektir, iyi forumlar dilerim
Ampul için bu konuya bakabilirsiniz.Isıtıcı ampül daha verimli olacaktır galiba. Önerebileceğiniz ürün var mıdır
Teşekkür ederim
Bu şekilde satılan ampul mü vardı benim 5 aydır gezmedigim elektrikci kalmadı 12 volt 50 w canak halojen lamba buldum üstüne birde ac giris ac çıkışlı trafo aradım bir tanıdık sağolsun verdi 🤦🏻♂️Ampul için bu konuya bakabilirsiniz.
Cataglyphis için ne lazım?
Arkadaşlar, öncelikle iyi hobiler. Uzun zamandır istediğim cins olan Cataglyphis’i bekleyeceğim. Gerekli malzemeleri (formikaryum ölçüleri, ampul) bana söyleyebilir misiniz?karincaciftligim.com