Cataglyphis kraliçe Bakımı

ManiCi

Yumurta
Üye
Cataglyphis kraliçem var, ilk defa bakacağım. İşçi eklemeli miyim? Yardım lazım lütfen.
1000025389.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

arda_0

Pupa
Üye
evet yapabilyorlar diye biliyorum

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Pamukla örebilir, pamukla örmesi için pamuğu deşmesi gerekir, su basma riski oluşur bu yüzden.

Size tavsiyem; Tuğkan abinin son videosunda ki gibi test tüpünün ağızı yukarıda kalsın. Bu sayede cataglyphis pamuğu kazıp su basma riski oluşturursa transfer yapabilirsiniz.

Claustral değildir ilk işçiye kadar besleme yapmalısın.

otsavas

Pupa
Üye
Pamukla örebilir, pamukla örmesi için pamuğu deşmesi gerekir, su basma riski oluşur bu yüzden.

Size tavsiyem; Tuğkan abinin son videosunda ki gibi test tüpünün ağızı yukarıda kalsın. Bu sayede cataglyphis pamuğu kazıp su basma riski oluşturursa transfer yapabilirsiniz.

Claustral değildir ilk işçiye kadar besleme yapmalısın.
Tuğkan abinin yaşadığı çok sık yaşanan bir şey değil ama kum yoksa zorunlu olarak pamuk kullanacak. Bu riske girmektense kum kullanmayı daha doğru buluyorum.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye

Bu rehber işinize yarayacaktır. Ayrıca, outworld yapmak en verimli yöntemdir. Sonuçta bir hobi yapıyorsak, bunu hem canlının habitatına en yakın şekilde hem de canlının ve yumurtalarının sağlığını düşünerek yapmamız gerekir. İyi hobiler.

ETHICET

Yumurta
Üye
Merhabalar
Müstakbel kraliçeniz hayırlı olsun.
Nerede buldunuz acaba?
Hava şartları, sıcaklık, yer, zaman v.s. hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

ManiCi

Yumurta
Üye
Ben Çanakkale merkezde yaşıyorum. Çok şaşırtıcı şekilde, 5. kattaki odama uçarak geldi. Hava durumu güneşliydi, uzun süre yağmur yağmamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam hava sıcaklığı 28-31 derece arasındaydı. Teşekkürler.

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye

ManiCi

Yumurta
Üye
Çanakkale merkezde yaşıyorum. Bulunduğum semt biraz kurak toprak alanına sahip ama kraliçe uçarak benim 5. kattaki odama gelmiş. Hava güneşliydi, bulmadan önce de uzun süre yağmur yağmamıştı. Havada, yanlış hatırlamıyorsam, 28-31 derece idi. Teşekkürler.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Kraliçem, eklediğim işçiyi kabul etti. Yardımlarınız için teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 53806Ekli dosyayı görüntüle 53807
Bir outworlde kum doldurun ve tüpü outworldün içerisine yerleştirin. Tüpe az miktarda kum atın ve gözüken yerlerini hafiften kum ile kapatarak tüpün karanlıkta kalmasını sağlayın. Outworlde ısı sağlayacak bir ampul takın, bu ampul gündüzleri yansın geceleri ise sönsün. İsterseniz zamanlayıcıyı ve eski tip ampulü kale elektrikten alabilirsiniz hocam ben orada bulmuştum yanlış hatırlamıyorsam. Orada bulamasanız bile çarşıdaki diğer dükkanlarda çok rahat bulabilirsiniz. Ve haftada 2-3 kez kraliçeyi beslemeyi unutmayın. Bu arada ben de Çanakkale'de yaşıyorum hava bu gün 22-23 derece arasında gidip geldi cataglyphis uçuşu olmasını hiç beklemiyordum. Özellikle merkezde denk gelmiş olmanız şaşırttı beni. 😁