Nodus harici herhangi tür cata kraliçesini satın alabilir ya da elimdeki koloniler-kraliçeler ile takas edebilirim. Livida önceliğim
Burada nodus ve viaticodies türleri harici bulamıyorum çünkü.Gezip arayıp bulmak varken neden satın alasınız ki? 🙂
Nerede yaşıyorsunuz?Burada nodus ve viaticodies türleri harici bulamıyorum çünkü.
Manisa Akhisar'dayım.Nerede yaşıyorsunuz?
3 yıldır bu hobideyim hangi türleri nerede bulunabildiğimi iyice öğrendim. Sorun şu burada nodus ve laevior, civar köylerde viaticodies ve 40 50 km uzkata aenescens bulabiliyorum ama livida yok. Ve evet viaticodies de çok güzeldir kolonim var ama lividam yok hala. Varsa da ben bulamıyor olabilirim ama farketmez hala yok elimde sonuçta.Bulamıyorum değil bence. Çünkü bir şehrin farklı bir noktasında farklı kraliçeler bulunabiliyor. Livida şuan benimle birlikte forumda sanırsam 4-5 kişi daha buldu. Bu da demek oluyor ki uçuşları var ve başlamış. Ben lividayı bulunca fark etmemiştim bile. 0.8 cm büyüklüğe sahip ve oldukça hızlılar. Tavsiyem farklı noktalarda aramanız. Bu arada viaticodieste çok güzel bir türdür
Yok yanlış anlaşılmasın çok bilgili olduğumu iddia etmek için değil çok uzun süredir arayıp bulamadığımı belirtmek için söyledim çünkü ilk senemden beri arıyorum. Etrafta kolonisini de göremiyorum. Aramaya çıktığımda 20 den fazla nodus a rastladım livida nınsa kolonisi bile yok. En iyisi dediğiniz başlıklara bir göz atayım ben.Ben sizin hobi bilginizle ilgili bir şey demedim ki hocam. Olabilir belki de yoktur C.Livida bulunduğunuz yerde. Sizde bulamıyor olabilirsiniz çünkü sizi çok uzaktan tespit edip kaçabiliyorlar. Dediğim gibi uçuşları başlamış, daha iyi ararsanız bulabilirsiniz. Olmadı forumda bulan arkadaşlardan isteyebilirsiniz. Konular ''Tür Sorgulama'' başlığı altında hala duruyor. Temennim bulabilmeniz yönündedir. Keyifli hobiler dilerim![]()