Cataglyphis Kış Uykusu

Savron

Yumurta
Üye
Mayıs 2022 de bulduğum cataglyphs nodus kraliçesi 2 kere yumurtladı ve işçileri çıktı şu an 4 5 işçisi var. 1 1.5 aydır yumurtlamadı. Kış uykusuna yatırmalı mıyım? Baktığım forumlarda koloninin ilk senesinde kış uykusuna yatıranların kraliçesinde sorunlar oluyormuş. Ne yapmalıyım?

EArslan

Minör
Üye
Isıtıcı ped kullandınız mı bugüne kadar?

WradSX

Yumurta
Üye
Mayıs 2022 de bulduğum cataglyphs nodus kraliçesi 2 kere yumurtladı ve işçileri çıktı şu an 4 5 işçisi var. 1 1.5 aydır yumurtlamadı. Kış uykusuna yatırmalı mıyım? Baktığım forumlarda koloninin ilk senesinde kış uykusuna yatıranların kraliçesinde sorunlar oluyormuş. Ne yapmalıyım?
Mite bulaşmış olabilir ve kraliçe zayıflatıp doğurmasını engellemiş olabilir ve yemek verin canlı yem vermeniz en iyisi olur, ancak ikiye yada üçe bölün ve bir tanesini verin

Savron

Yumurta
Üye
Mite bulaşmış olabilir ve kraliçe zayıflatıp doğurmasını engellemiş olabilir ve yemek verin canlı yem vermeniz en iyisi olur, ancak ikiye yada üçe bölün ve bir tanesini verin
Zaten canlı veriyorum ama mite bulaşıp bulaşmadığını nasıl anlayabilirim ve mite bulaştıysa ne yapmam gerekiyor?

WradSX

Yumurta
Üye
Zaten canlı veriyorum ama mite bulaşıp bulaşmadığını nasıl anlayabilirim ve mite bulaştıysa ne yapmam gerekiyor?
mite bulaştı ise https://karincaciftligim.com/threads/mite-hakkinda-rehber.382/ okuyabilirsin ama mite bulaştığını anladığın anda bunu okumakla uğraşma hemen bir tüpe bağla (Kap, başka formikaryum, Kaçamayacakları her hangi bir yer) bağladığın yeri bol bol havalandır ama kaçmasınlar dikkat et zaten en önemlisi hava aldırmak, öbür tüpü veya diğer formikaryumu sıcak su ile yıka ve kurut güneşte kurutmanı tavsiye ederim, engellemek içinse aynısını yap havalandır yedikleri yemeklerin atıklarını temizle bu kadar

EArslan

Minör
Üye
Ben mite' dan olduğunu düşünmüyorum.

Cataglyphis noduslar ısıtıcı ped kullanılmadığı veya sıcak bir ortam oluşturulmadığı zaman yumurtluyorlar ama devamı gelmiyor. Devamının gelmesi için ısıtıcı ped kullanmak gerekiyor.

WradSX

Yumurta
Üye
Ben mite' dan olduğunu düşünmüyorum.

Cataglyphis noduslar ısıtıcı ped kullanılmadığı veya sıcak bir ortam oluşturulmadığı zaman yumurtluyorlar ama devamı gelmiyor. Devamının gelmesi için ısıtıcı ped kullanmak gerekiyor.
tabii olabilir, ısıtıcı ped gerekir dediği gibi yada sıcak bir ortamda tutman gerek artık ben çok araştırmadım Cataglyphisleri EArslan kaç derece falan söyler biliyorsa bilmiyorsa araştırabilirsin araştırmak en iyi bu arada, ha birde sakın ama sakın kaloriferin üstüne koyma sakın

EArslan

Minör
Üye
Isıtıcı ped dışında ne kullanabilirim ve nereden alabilirim ?
Ampul kullanan da var ama ısıtıcı ped daha iyi sonuçlar veriyor.

Isıtıcı pedi internet üzerinden satın alabilirsin. 80-90 tl civarında bir fiyatı var.

Kaç derece ısıda, ne kadar süre beklemesi gerekiyor bilmiyorum, araştırıp öğrenebilirsin.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cataglyphis türlerinde kış uykusu kısa süreli olur genelde 2-2,5 ay civarı yeterli olur. Oda sıcaklığında bile bakılabilir nodus türü ama ne kadar verim alırsınız orası muamma. Sıcaklık değeri içinse 22-35(40'ı da görüyor) uygun olur(ısıtıcı ped). Soğuğa pek dayanıklı bir karınca olmadığını söyleyerek 13-16 arası tutabilirsiniz kış uykusu için dereceyi. Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz 😉

Savron

Yumurta
Üye
Cevap veren herkese teşekkürler. Kaloriferin altına kalın bir bez ile koymayı deneyeceğim bir süre olmazsa ısıtıcı ped alıcam.