Cataglyphis bilgi yardım

Kadir777xp

Yumurta
Üye
IMG_20220711_233732.jpgIMG_20220711_233817.jpgbi cataglyphis kraliçem var burada duruyo ilk defa bu türü besliyorum . Bilgisi olan varsa ne yapmam gerektiğini söyliyebilir . Ve neden bir türlü olduğu yerde sabit bekliyor . Neden şırıngaya girmiyor lütfen yardım .
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

?

IMG_20220711_233732.jpg

@ares11 @el4nce @Elraen

Son düzenleme:

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Toprak nemli olduğu için yuvayı oraya yapıyor olabilir.

Toprağı nemlendirdiniz mi?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Toprak fazlasıyla kalın hocam. Dışarıdan toprak eklemekte pek sağlıklı değil. @el4nce dediği gibi toprak nemli olduğu için yuvayı oraya yapmaya çalışıyor olabilir.Toprak yerine kum kullanabilirsiniz. Kalınlığı 3-4 mm yapabilirsiniz fazla olmasın

Kadir777xp

Yumurta
Üye
Toprak nemli olduğu için yuvayı oraya yapıyor olabilir.

Toprağı nemlendirdiniz mi?
Hayır

Toprak fazlasıyla kalın hocam. Dışarıdan toprak eklemekte pek sağlıklı değil. @el4nce dediği gibi toprak nemli olduğu için yuvayı oraya yapmaya çalışıyor olabilir.Toprak yerine kum kullanabilirsiniz. Kalınlığı 3-4 mm yapabilirsiniz fazla olmasın
Deniz kumu koysam olur mu biraz da çakıl küçük küçük

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Deniz kumunu kaynamış suda bekletip süzme işlemini yaptıktan sonra güneşte kurumasını bekleyebilirsiniz. Az sabredin birde outworldu keşfediyorda olabilir

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam toprağı değiştirin daha ince taneli kum tercih edebilirsiniz. O karınca zaten o zeminde çok fazla gezemez. Toprak top top olmuş. Toprağı ufalayın biraz

EfeAkkurt-_-

Larva
Üye
Sürekli sabit duruyor çok az geziyor bi sorun olabilir mi
İlk aldığımda benim cata kraliçesi de sabit duruyo fazla gezmiyodu sonra tüpü keşfetti ve yumurtladı bı sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İlk başta ben de dışarıdan toprak almıştım ama1-2 gün sonra kötü kokmaya başladı. Sonra akvaryumcudan ince taneli akvaryum kumu aldım ve kozalarını kum ile ördü(silis kum da olur) Yani kumu değiştir bence .

Kadir777xp

Yumurta
Üye
İlk aldığımda benim cata kraliçesi de sabit duruyo fazla gezmiyodu sonra tüpü keşfetti ve yumurtladı bı sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İlk başta ben de dışarıdan toprak almıştım ama1-2 gün sonra kötü kokmaya başladı. Sonra akvaryumcudan ince taneli akvaryum kumu aldım ve kozalarını kum ile ördü(silis kum da olur) Yani kumu değiştir bence .
Şimdi şırınga nın içine kapattım zaten