Cataglyphis bakımı hakkında bilgi

MerkürGürbüz

Yumurta
Üye
Daha dün bir Cataglyphis, tahminimce nodus kraliçesi buldum. Şu anda ona nasıl bir ortam ayarlamam gerektiğinden emin değilim. Ayrıca besleme konusunda da fazla bilgim yok, bu yüzden yardımcı olabilecek bilgili birileri var mı? Özellikle besleme konusunda, şu anda canlı yem vermem pek mümkün değil çünkü un kurdu yetiştirmeye daha başlamadım, bu yüzden başka ne verebilirim? Son olarak da ayarlamam gereken ortamı detaylıca anlatabilir misiniz? Sadece noktalama düzeltildi.

Erai35

Yumurta
Üye
İşçi çıkana kadar veya işçi takviyesi yapana kadar outworld yapmana gerek yok, sıcaklıkta şimdilik pek önemli değil oda sıcaklığı uygundur tek yapman gereken haftada 2-3 kere besleme yapmak ve şekerli su vermek ancak canlı yem dışı ne verebilirsin bilmiyorum açıkçası. Salam sosis vb. şeyleri bazen kabul ediyorlar deneyebilirsin, eğer köy gibi ve ilaçlama yapılmayan bir yerde yaşıyorsan dışarıdan bulduğun böcekleri de verebilirsin ancak parazit riski de var unutma. İşçi çıktıktan sonra bir outworld hazırlaman, setup kurman gerekecek. Outworld tabanına kum dökersin, tüpü de kuma gömersin sonra outworlda bir ısıtıcı ampul takarsın üstten setup hazır olur. Örnek olarak şöyle bir ortam hazırlayacaksın yani 1750447780896.png