Tamamdır daha önce cata beslememiştim şimdi konu kalabalığı olsun da istemedim ondan buradan birkaç soru soracaktım.İyi beslenmiş gibi duruyor. Yerinizde olsam beslemekle uğraşmaz, 3-4 gün varlığını unuturum.
Camponotus işçisi Cataglyphis değil.Ve elimdeki işçilerden birinin resmi bu. Cataglyphis mi emin olamadım cevaplarsanız sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 27179
Ekli dosyayı görüntüle 27181![]()
1-ytongtan bahsediyorsanız orada da bakabilirsiniz ama tüpte bakmanız çok bir sorun teşkil etmez genellikle.Tamamdır daha önce cata beslememiştim şimdi konu kalabalığı olsun da istemedim ondan buradan birkaç soru soracaktım.
1. Tüp olarak elimde şu aliexpresteki alçı tüplerden yok o yüzden normal tüplerde dursa sorun olur mu?
2. Outworld ne zaman bağlamalıyım ya da bağlamalı mıyım?
3. Ne zaman beslemeye başlamalıyım?
4. İşçileri ne zaman eklemeliyim?
5. İzmirde odamda sicaklik 30 derece civarı oluyor genelde sonbahara kadar oda sıcaklığında dursa sorun olur mu?
teşekkürler outworld olarak elimde 5x5x5 cm lik outworldler var küçük olması sorun çıkarır mı? Ve son bir sorum daha var pupa için koloni patlatmam mı gerekecek?1-ytongtan bahsediyorsanız orada da bakabilirsiniz ama tüpte bakmanız çok bir sorun teşkil etmez genellikle.
2-Kraliçeye outworlda alışması için süre verin. Yumurtlasın, yumurtalarını biraz geliştirsin o zaman outworlde bağlayabilirsiniz.
3-Cataglyphis semi-claustral bir cinstir bu yüzden sürekli besleme yapmanız gerekiyor. 3-4 günde bir adult un kurdu ile besleyebilirsiniz.
4- İşçileri eklemeniz tercihe bağlı biraz. Yerinizde olsam işçi yerine bulabilirsem pupa eklerim.
5-Eviniz 30 derece civarında ise bir şey olmaz sonbahara kadar ısıtıcı sistem olmadan bakabilirsiniz.
Cata işçisi Kraliçe ile birebir aynı renk ve görünüşte oluyor, thorax ve gaster dışında ondan camponotuslar gibi işçiler başka renk olmuyor çakıl/kumlu bir zemine giderseniz kesinlikle rastlarsınız yakalmıştım dün ekleme yapmak içinVe elimdeki işçilerden birinin resmi bu. Cataglyphis mi emin olamadım cevaplarsanız sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 27179
Ekli dosyayı görüntüle 27181![]()