Cata yaşam alanı hakkında yardım

Yigit291

Larva
Üye
Öncelikle merhabalar uzun süredir aradığım cata kraliçesini buldum. Tür konusunda çok emin değilim ama nodus olduğunu düşümüyorum deraylı gotolarını da atarım aşağıya. Yaşam alanı elimdekşlerle şuan yapmaya çalıştım. Burda açılan konuları okumuştum ama sorularım var
1. Sıcaklık için koyacağım ampulu uygun fiyatlı neyle tutturabilirim Tuğkan abinin kullandığı gibi bi duy nerden bulabilirim
2. Eksik herhangi bişe var mı
3. Lambayı temin edene kadar ne yapabilirim

Ekli dosyalar

• 58F4016C-ACD4-4F1B-8146-33FD1B2EADC8.jpeg
    58F4016C-ACD4-4F1B-8146-33FD1B2EADC8.jpeg
    27.3 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_2768.jpeg
    IMG_2768.jpeg
    17.8 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_2767.jpeg
    IMG_2767.jpeg
    17.3 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_2766.jpeg
    IMG_2766.jpeg
    17.2 KB · Görüntüleme: 35
  • image.jpg
    image.jpg
    45.4 KB · Görüntüleme: 37
Hepsini bir elektirikçiden alabilirsin
Öncelikle merhabalar uzun süredir aradığım cata kraliçesini buldum. Tür konusunda çok emin değilim ama nodus olduğunu düşümüyorum deraylı gotolarını da atarım aşağıya. Yaşam alanı elimdekşlerle şuan yapmaya çalıştım. Burda açılan konuları okumuştum ama sorularım var
1. Sıcaklık için koyacağım ampulu uygun fiyatlı neyle tutturabilirim Tuğkan abinin kullandığı gibi bi duy nerden bulabilirim

Yigit291

Larva
Üye
Hocam bikaç sorum daha vardı işçi eklemesi için aynı tür ama başka yerden koloniden alsam sorun olurmu lambayı alana kadar güneş ışığından faydalansam o problem yarwtır mı ve kum eklemeyi süşüniyorum şekerli su taşıp ıslatmış bi kısmını normal doğadan aldığım kumu ne yapmam lazım

Nothing

Yumurta
Üye
Isıtıcı pedin var mı

FatihBurak

Nanitik
Üye
Dostum, duyu elektikçi veya hırdavatcıdan alcaksın mecbur, ısı için ise holojen ampül kullanamalısın, tavsiyem 40w yeterli olur gene daha bilgili arkadaşlar ampülün tam watt değerini verir, holojen ampülü sor gene hırdavatcıya ve elektrikçiye ama eyer 150 200 felan derlerse bence boşver. Anneanne babanne evine git aga led ampül al giderken bir 30 40 tl ye, evde kullanılan kalitelidir zaten işini görür işte ordan annene veya babanne evinden ayarla bir şekilde bence en ucuza böyle gelir, ama termostat veya zamanlı ampül devresi alcanmı? Termostatlar 150 tl felan ama zamanlamacıyı bilmiyorum, bol şanş inşallah başarılı bir koloni olur.

Yigit291

Larva
Üye
Şuan sadece en azından en gerekli şeyleri almayı düşünüyorum ısınmalarını sağlasam ilk başta gerisini hallederim güzel sağlıklı bir devre istiyorum termostat ışık zamanlayıcı da kendim tutarım ilk başlar için şuan ampulu halletsem okey bebim için

Yigit291

Larva
Üye
Konu 'Cataglyphis Livida Günlüğüm' https://karincaciftligim.com/threads/cataglyphis-livida-gunlugum.24976/

Kullandığım setup bi şekilde. Bende normal eski tip bir masa lambasi kullanıyorum. Şuanlık idare ediyor beni.
Böyle vişe yaptım sadece sıcaklık ölçemiyorum şuan bi de zamabı kendim ayarlamam gerekiyor idare eder olduğunu düşünüyorum. Fikir ve önerilerinize açığım.
İşçi eklemesi denedim ama iki işçiye de saldırdı bulduğum yerin yakınından bir koloniden almadım işçileri belki ondandır bilmiyorum belki de boyutunu büyük aldım ama işçilerle sıkıntı yaşadı bunun için de önerilerinize açığım. İşçiler de ekde var

Ekli dosyalar

• 241BDB4C-ABF2-48B7-BE17-F9740CCA3D99.jpeg
    241BDB4C-ABF2-48B7-BE17-F9740CCA3D99.jpeg
    104.4 KB · Görüntüleme: 13
  • 2FC601D8-4E4B-4590-AF41-E81219CE9075.jpeg
    2FC601D8-4E4B-4590-AF41-E81219CE9075.jpeg
    22.6 KB · Görüntüleme: 13
  • 774D2C56-654B-4A8B-B017-3A03B8967B7A.jpeg
    774D2C56-654B-4A8B-B017-3A03B8967B7A.jpeg
    24.1 KB · Görüntüleme: 13

ysa

Larva
Üye
Böyle vişe yaptım sadece sıcaklık ölçemiyorum şuan bi de zamabı kendim ayarlamam gerekiyor idare eder olduğunu düşünüyorum. Fikir ve önerilerinize açığım.
İşçi eklemesi denedim ama iki işçiye de saldırdı bulduğum yerin yakınından bir koloniden almadım işçileri belki ondandır bilmiyorum belki de boyutunu büyük aldım ama işçilerle sıkıntı yaşadı bunun için de önerilerinize açığım. İşçiler de ekde var
Yaşama alanı biraz küçük olmuş. Işçileri de küçük seçmelisin büyük majorları seçersen birbirlerine saldıracaklardır veya kraliçeye saldıracaklardır illaki.

Yigit291

Larva
Üye
Fotoğrafları daha yakından çeker misin kraliçeye benzetemedim ben
Bu en son şişedekiler kraliçe değil eklemeye çalıştığım işçiler

Pardon ben yıkarıdakş Fotoyu görmedim soryyy
Yok yok önemli değil

Yaşama alanı biraz küçük olmuş. Işçileri de küçük seçmelisin büyük majorları seçersen birbirlerine saldıracaklardır veya kraliçeye saldıracaklardır illaki.
Şuan için elimde bu cardı hem elimdeki kum tam yetti hem düzgün şeffaf bişe yoktu işçilerden sonra değiştiririm artık

Son düzenleme:

Yigit291

Larva
Üye
Tekrar merhaba bir sıkıntı oluştu koydulum şekerli su taşmış kumun bir kısmı ıslanmış değiştirme için ne kumu mnerirsiniz

egzotikçiftik

Phragmotic
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam bikaç sorum daha vardı işçi eklemesi için aynı tür ama başka yerden koloniden alsam sorun olurmu lambayı alana kadar güneş ışığından faydalansam o problem yarwtır mı ve kum eklemeyi süşüniyorum şekerli su taşıp ıslatmış bi kısmını normal doğadan aldığım kumu ne yapmam lazım
Merhaba, işçi eklemesi için aynı türden olmaları yeterlidir. Güneş ışığını lamba alana kadar kullanabilirsiniz idare edecektir. Deniz kenarından veya parklardan bulduğunuz kumu alıp kaynatıp sterilize ederek outworldde kullanabilirsiniz. Şekerli suyu pamuğa bandırıp verebilirsiniz, bu sayede taşmaz. Bunlar haricinde genel kurulumun nasıl yapılması gerektiğini benzer bir konuda paylaştım, aşağıya konuyu bırakıyorum. 😊

Yigit291

Larva
Üye
Teşekkür ederim okudum yazdıklarınızı sağolun bşlgilendirme için unarım alışır sever ortamı işçi eklemesi için tekrar deneme yapacağım başka yerden işçiler bulup bildiğim bikaç yer saha var sonuçları tekrar paylaşırım

egzotikçiftik

Phragmotic
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Teşekkür ederim okudum yazdıklarınızı sağolun bşlgilendirme için unarım alışır sever ortamı işçi eklemesi için tekrar deneme yapacağım başka yerden işçiler bulup bildiğim bikaç yer saha var sonuçları tekrar paylaşırım
Tamamdır hocam, rica ederim iyi hobiler. 😊 👍