Evet doğru biliyorsunuz ceviz ve fıstık gibi yumuşak tahılları yiyebiliyorlar protein olarak kıyma salam sosis gibi şeyler verebilirsiniz şekerli suda vermeniz gerekir küçük bi autworld yapın ve yiyecekleri oraya koyun bide karanlık (dışı coverli) bir test tüpü koyun istediği zaman girsin besine ihtiyacı olduğunda cıkıp yiyecektir bide 28 derece civarı sıcak bir ortamda bulunursa iyi olurcata nodus kraliçeme çok küçük bir parça ceviz verdim biraz araştırdıgıma yumuşak tahılları iyiebiliyormuş birde un kurdu yerine başka birşey vermememmi ?
Bilmiyorum destek bölümündeki yazıda yedikleri söyleniyor(fıstık ve ceviz)Formicinae altfamilyasının üyelerinin mandibulları sert, tohum gibi bitkisel besinleri tüketmek için uygun değildir. Bundan dolayı bu cinsler bahsettiğiniz bitkisel ürünleri pek tüketmezler. Daha çok avcıdırlar ya da bitkisel sıvıları vs sık tüketirler. Onun için cevizmiş, fıstıkmış tüketeceklerini sanmıyorum. Yine de olamaz diye nokta koymak yerine denemekte ve sonuca göre besin takviyesine devam etmekte fayda var.
Ekli dosyayı görüntüle 11604
Bu bir Cataglyphis kafası mikro görseli. Mandibullarının uç kısımlarına bakarsanız uzun sivriliği görebilirsiniz. Bu uzun ve sivri çıkıntının avantajı avını çok daha kolay bir şekilde yakalamak ve kavramaktır. Bir taraf daha kısayken bir taraf daha uzun bir yapısı var.
Ekli dosyayı görüntüle 11605
Messor mandibullarına bakarsanız daha geniş ve düz. Tohumları daha kolay kırabilecekleri bir yapı var. Beslenme ve yaşam stratejileri farklı iki altfamilyadan cinsler. Besinleri farklı olduğu için vücut özellikleri de buna göre evrimleşmiş. Üstteki yazımı bu şekilde destekliyorum.
Hangi yazı hocam? Ben bulamadım. Link atar mısınız?Bilmiyorum destek bölümündeki yazıda yedikleri söyleniyor(fıstık ve ceviz)
Konu 'Cataglyphis Türleri Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/cataglyphis-turleri-bakim-rehberi.579/Soruya gelirsek unkurdu yerine başka çok şey verebilirsiniz. Kıyma, tavuk, haşlanmış yumurta beyazı, kırmızı et çeşitleri, farklı cinslerin işçileri...
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Hangi yazı hocam? Ben bulamadım. Link atar mısınız?
Hocam referans aldığınız içerikte herhangi bir kaynak paylaşımı yapılmamış. O bilgilerin nereden geldiğine dair bir yorum yapamadığım için bir şey diyemem. Sanırım tecrübelerini paylaşmış konuyu hazırlayan şahıs. Ben daha önce Cataglyphislere üstte bahsettiğim sebeplerden dolayı bu tarz besinleri vermediğim için bilemiyorum ama konuya dair bilimsel bir yorum yaptım. Yine de dediğim gibi denenebilir, tecrübeye göre hareket edilir.Konu 'Cataglyphis Türleri Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/cataglyphis-turleri-bakim-rehberi.579/
Bende nodus kraliçeme verdim ceviz şu ana kadar ilgili gözükmedi bir gün yerse burda belirtirim bilgilendirmeniz için teşekkürlerHocam referans aldığınız içerikte herhangi bir kaynak paylaşımı yapılmamış. O bilgilerin nereden geldiğine dair bir yorum yapamadığım için bir şey diyemem. Sanırım tecrübelerini paylaşmış konuyu hazırlayan şahıs. Ben daha önce Cataglyphislere üstte bahsettiğim sebeplerden dolayı bu tarz besinleri vermediğim için bilemiyorum ama konuya dair bilimsel bir yorum yaptım. Yine de dediğim gibi denenebilir, tecrübeye göre hareket edilir.
İyi hobilerTecrübelerinizi paylaşmanız memnun eder. Rica ederim.
Ne kadar süre ile yem vermeliyimSoruya gelirsek unkurdu yerine başka çok şey verebilirsiniz. Kıyma, tavuk, haşlanmış yumurta beyazı, kırmızı et çeşitleri, farklı cinslerin işçileri...
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Hangi yazı hocam? Ben bulamadım. Link atar mısınız?