Canlı yemsiz olur mu?

Buckshott

Yumurta
Üye
Karıncalarımı canlı yem olmadan ne kadar süre idare edebilirim, bu süreçte protein ihtiyaçlarını nasıl karşılayabilirim? Bilgili bir yardımcı olabilir mi?

Hasancık

Majör
Üye
Protein olmadan, ufak bir koloni sadece şekerli su ile 2-3 hafta kadar dayanabilir. Geçici çözüm olarak, dışarıdan bulduğunuz böcekleri dondurup verebilirsiniz. Bu şekilde koloninize parazitli bir böcek verme ihtimalini ortadan kaldırırsınız; fakat bu sürdürülebilir bir yöntem değildir. Bir an önce canlı yem temin etmelisiniz. Bu yöntem hala risklidir eğer verdiğiniz böcek dışarıdan böcek ilacı yiyip ölmediyse, koloniniz bu böceği yedikten sonra ölebilir.

Buckshott

Yumurta
Üye
Protein olmadan, ufak bir koloni sadece şekerli su ile 2-3 hafta kadar dayanabilir. Geçici çözüm olarak, dışarıdan bulduğunuz böcekleri dondurup verebilirsiniz. Bu şekilde koloninize parazitli bir böcek verme ihtimalini ortadan kaldırırsınız; fakat bu sürdürülebilir bir yöntem değildir. Bir an önce canlı yem temin etmelisiniz.
Böcek vermek dışında kıyma yumurta vb. ile protein ihtiyacını karşılayamaz mıyım?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hayır hocam bu soruyu 20. görüşüm falan, lütfen konu açmadan önce arama kısmını kullanınız. Karıncalar ev ortamında canlı yem beslenmeden beslenilemez. Ha bir şekilde 3 hafta falan idare edilebilir ama düzenli olarak karıncalara yumurta, kıyma veya dışarıdan böcekler vermek sağlıksızdır. Bazıları "ben dışarıdan bulduğum böcekleri atıyorum 1 yıldır koloni besliyorum" gibi şeyler diyo ama bu tarz bir beslenme esaret altına alınan bir canlının hayatıyla kumar oynamaktır. Sen 1 sene de baksan 10 sene de baksan her zaman risk var.
Böcek vermek dışında kıyma yumurta vb. ile protein ihtiyacını karşılayamaz mıyım?