Canlı yemlerimin durumu iyi mi?

Berat38

Larva
Üye
Arkadaşlar şu anlık bir sorun yok ama ileride oluşabilecek sorunların önüne geçmek için atıyorum, genel durumunu yorumlarsanız sevinirim. İlk iki sağdaki morio kurdu, üretim için orta olanlar, soldaki un kurdu pupası, onun yanındaki morio kurdu, en sağdaki ise un kurdu.

Ekli dosyalar

• 17558562903959067933532476838131.jpg
    17558562903959067933532476838131.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 30

hahsk

Nanitik
Üye
Arkadaşlar şu anlık bir sorun yok ama ileride oluşabilecek sorunların önüne geçmek için atıyorum, genel durumunu yorumlarsanız sevinirim. İlk iki sağdaki morio kurdu, üretim için orta olanlar, soldaki un kurdu pupası, onun yanındaki morio kurdu, en sağdaki ise un kurdu.
Sadece hava sirkülasyonunu sağla ve koyduğun yiyecekleri ters koymamaya dikkat et; yani nemli kısmı yataklığa değmesin. Ek olarak, bunlar düz duvara tırmanamıyorlar, bu yüzden kapaklar tüm gün açık olabilir.

Berat38

Larva
Üye
Morio kurdu tırmanıyor kaçmaya çalışıyorlar

Macropyre

Larva
Üye
Hocam birde morio kurdum Pupa olmuyor
Yanlış bilmiyorsam morio kurtları un kurtları gibi toplu yaşarken pupalaşamıyor. Tek tek ayrı kaba alıp öyle beklemen lazım pupalaşmaları için. Fotoğrafta doğru anladıysam morioların hepsi bir kapta yaşıyor. Ondan dolayı olabilir.

emre9293

Majör
Üye
Yanlış bilmiyorsam morio kurtları un kurtları gibi toplu yaşarken pupalaşamıyor. Tek tek ayrı kaba alıp öyle beklemen lazım pupalaşmaları için. Fotoğrafta doğru anladıysam morioların hepsi bir kapta yaşıyor. Ondan dolayı olabilir.
Toplu yaşarken pupalaşıyor ama bireysel daha hızlı oluyor stres ve rekabet olmadığı için.

Berat38

Larva
Üye
Neden Pupa olmuyorlar yada Pupa olmak için tam olarak Büyük olanlarla mı denemeliyim birde Pupa olmaları için hangi boya gelmeleri lazım fotoğraf atarsanız sevinirim

hahsk

Nanitik
Üye
Neden Pupa olmuyorlar yada Pupa olmak için tam olarak Büyük olanlarla mı denemeliyim birde Pupa olmaları için hangi boya gelmeleri lazım fotoğraf atarsanız sevinirim
İlk olarak, un kurtlarının beyazlaması gerekir ve bunu patates vererek hızlandırabilirsiniz. Beyazlamaya başlayan un kurtlarının anabolizması yavaşlar, hareketsizleşir ve vücutları yumuşar. Son olarak, ben 100 gram un kurdunu tek bir kutuda baktım ve asla pupa olmama gibi bir durum görmedim. Ek olarak, pupa olanları da farklı yerlere geçirdim.

Berat38

Larva
Üye
Yalnız ben un kurdu değil morio kurdu için söylemiştim

shadowants

Yumurta
Üye
Dostum pupalara yataklık gerekmez ve dahi patates koyma pupalara şu görmesinlse yapma yazık olur

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Biraz daha açık konusurmusun
Pupalara herhangi bir yataklık ve besin gerekmez, suya mağruz kalmasınlar demek istemiş. Su konusunda pek katılamayacağım ama patatesler tüketilmediği için gereksiz olur.

Berat38

Larva
Üye
Tamam anladım ama morio kurdu soruma yanıt alamadım

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Tamam anladım ama morio kurdu soruma yanıt alamadım
Hocam kaçma konusunu soruyorsanız üstüne hava biraz fazla hava deliği açıp (kapağın %70'i delikli gibi) kapağı kapatırsanız kaçamazlar. Eğer pupa konusundakini soruyorsanız maalesef morio kurtları hakkında deneyimli değilim.