Canlı yemlere gelen plagiolepisler kolonisi

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Selamlar herkese, daha önceki konularda bahsettiğim messor kolonime saldıran Plagiolepisler kolonisi uzun zamandır ortada yoktu. Odamda 1 2 tane görüyordum bazen. Bugün orta boy un kurtlarımın olduğu kapta 15 20 tane bu karıncalardan gördüm. Bu karıncalardan kurtulmamın bir yolu var mıdır? Çok küçük olduğu için her açıklıktan girebiliyorlar. Canlı yemlerin hava almasını engellemeden nasıl uzak tutabilirim sizce?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selamlar herkese, daha önceki konularda bahsettiğim messor kolonime saldıran Plagiolepisler kolonisi uzun zamandır ortada yoktu. Odamda 1 2 tane görüyordum bazen. Bugün orta boy un kurtlarımın olduğu kapta 15 20 tane bu karıncalardan gördüm. Bu karıncalardan kurtulmamın bir yolu var mıdır? Çok küçük olduğu için her açıklıktan girebiliyorlar. Canlı yemlerin hava almasını engellemeden nasıl uzak tutabilirim sizce?
Doğal çözümler vs. bulunuyor fakat uzun süreli olurlar mı emin değilim. İlaçlı karınca yemleri var. Marka olarak Raid ve Detan kulanabilirsiniz.

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Odamda beslediğim karınca, örümcek, canlı yemler, sakallı ejder bulunuyor. İlaç kullanarak yanlışlıkla bir şeyleri zehirlemekten korkuyorum. Çok uzun süreli olmasına gerek yok açıkçası. 2 3 hafta sonra izmire döneceğim zaten o zamana kadar engel olsam yeter :)

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Odamda beslediğim karınca, örümcek, canlı yemler, sakallı ejder bulunuyor. İlaç kullanarak yanlışlıkla bir şeyleri zehirlemekten korkuyorum. Çok uzun süreli olmasına gerek yok açıkçası. 2 3 hafta sonra izmire döneceğim zaten o zamana kadar engel olsam yeter :)
Toz ilaçlar değiller dediklerim. Şu tarz kap ilaçlar

images (2).jpeg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bilmiyodum böylesini. Zehiri yayma gibi bi durum olmaz mı o zaman
Diğer canlılara gidiş yolunu keserseniz eğer(doğal ürünler devreye giriyor) bunuda yollarına bırakırsanız tüm koloniye yayarlar ve kurtulmuş olursunuz

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Zehir gibi bir şey kullana bilirsiniz tabiki aresin de dediği gibi + olarak sizi rahatsız etmiyecekse , canlı yemlerin bulunduğu kabın dığına flovn vs bir şey sürebilirsiniz bence.

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Zehir gibi bir şey kullana bilirsiniz tabiki aresin de dediği gibi + olarak sizi rahatsız etmiyecekse , canlı yemlerin bulunduğu kabın dığına flovn vs bir şey sürebilirsiniz bence.
Evet buda mantıklıymış aslında. Sakallı ejder de kedi gibi evde serbest dolaşıyor belki zehir sıkıntı çıkarabilir, korkuyorum açıkçası. zehirlemeden halledebilirim bu şekilde.

Böcek_sevdalı

Larva
Üye
Evet buda mantıklıymış aslında. Sakallı ejder de kedi gibi evde serbest dolaşıyor belki zehir sıkıntı çıkarabilir, korkuyorum açıkçası. zehirlemeden halledebilirim bu şekilde.
Bişey sorcam kediyle sakallı ejder yan yanamı serbest geziyolar

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Arkadaşın dediği gibi yanlış anlamışsınız ama eski sahibindeyken kediyle beraber aynı evde yaşıyordu.

Anthletic

Yumurta
Üye
Limon uzaklaştırır diye duymuştum. Karıncaları takip ederek geldikleri yere limon sıkabilirsiniz.

Anthletic

Yumurta
Üye
Hmm ben de bilmiyordum sadece duymuştum teşekkürler.