Canlı yem

WoseqS

Yumurta
Üye
Evimin karşısında dağ var bir sürü canlı var, çoğunluk uçan canlılar sürüngenler çok az başka bir koloniden major işci bulup bu koloniye koysam olabilirmi, mesela bir de şeylerden var küçük yuvarlak şeyleri yuvarlayıp goturen canlılar zararsızlar diye biliyorum kutleleri büyük onlardan koysam karıncalara zarar verirmi? Böcek bu böcek ismi, Canthon pilularius halk diliyle B*k böceğiymiş.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Evimin karşısında dağ var bir sürü canlı var, çoğunluk uçan canlılar sürüngenler çok az başka bir koloniden major işci bulup bu koloniye koysam olabilirmi, mesela bir de şeylerden var küçük yuvarlak şeyleri yuvarlayıp goturen canlılar zararsızlar diye biliyorum kutleleri büyük onlardan koysam karıncalara zarar verirmi? Böcek bu böcek ismi, Canthon pilularius halk diliyle B*k böceğiymiş.
Tam olarak ne sorduğunuzu anlayabildim diyemem ama doğadan canlı yem alıp koloni beslemekten bahsediyorsanız parazitli olma riskinden dolay bu çok tercih edilmeyen bir yöntem diye biliyorum. Üstelik bahsettiğiniz gibi canlı olarak koymanız hareketli bir böcek ise koloniyi baya ciddi sıkıntıya sokabilir. (Koloninizin boyutunu bilmeden yorum yapıyorum, bazıları direkt yok ediyor atılanı orası ayrı 🙂.)

WoseqS

Yumurta
Üye
Tam olarak ne sorduğunuzu anlayabildim diyemem ama doğadan canlı yem alıp koloni beslemekten bahsediyorsanız parazitli olma riskinden dolay bu çok tercih edilmeyen bir yöntem diye biliyorum. Üstelik bahsettiğiniz gibi canlı olarak koymanız hareketli bir böcek ise koloniyi baya ciddi sıkıntıya sokabilir. (Koloninizin boyutunu bilmeden yorum yapıyorum, bazıları direkt yok ediyor atılanı orası ayrı 🙂.)
koloni denmez aslında sadece kraliçe var işçi cıkınca protein olarak doğadan canlı yem almak için konu açmıştım, ayrıca başka kolonin işçisin veya majorunu alsam olur mu ?

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
koloni denmez aslında sadece kraliçe var işçi cıkınca protein olarak doğadan canlı yem almak için konu açmıştım, ayrıca başka kolonin işçisin veya majorunu alsam olur mu ?
Majorunu niye alıyorsun başka koloninin hocam 😂. Doğadan canlı yem konusuna deneyimli arkadaşlar cevap verebilirler ben denemedim genel olarak söylenenleri aktardım size sadece. Şahsi görüşüm canlı yemi satın almanızdan yana tabii. Zaten tek koloni bakıyorsanız alacaklarınızın fiyatı maksimum 5 lira falan. Üstelik ilk işçiler nanitik işçiler olacakları için doğadan alacağınız böcekleri tüketebileceklerini çok sanmıyorum, genelde un kurtlarının yumuşak kısımları verilir hatta.

WoseqS

Yumurta
Üye
Majorunu niye alıyorsun başka koloninin hocam 😂. Doğadan canlı yem konusuna deneyimli arkadaşlar cevap verebilirler ben denemedim genel olarak söylenenleri aktardım size sadece. Şahsi görüşüm canlı yemi satın almanızdan yana tabii. Zaten tek koloni bakıyorsanız alacaklarınızın fiyatı maksimum 5 lira falan.
Öylemi ucuz olduğunu bilmiyordum nerelerden alabilirim sizin kullandığınız site varmı

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Öylemi ucuz olduğunu bilmiyordum nerelerden alabilirim sizin kullandığınız site varmı
Ankara canlı yem ve antalya çekirge siteleri hobicilerin genel olarak kullandığı, güvenilir sitelerdir.

The_Arthropod

Majör
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Karıncanızın türünün koloni yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterse de oluşmuş bir koloninin işçi kabul etmesi pek kolay değildir genelde. Larva ve yumurtalar daha kolay kabul edilir, fakat zaten inanılmaz nadir bir tür bulmadığınız sürece bunu yapmanız gereksiz, hatta zararlıdır.

WoseqS

Yumurta
Üye
Karıncanızın türünün koloni yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterse de oluşmuş bir koloninin işçi kabul etmesi pek kolay değildir genelde. Larva ve yumurtalar daha kolay kabul edilir, fakat zaten inanılmaz nadir bir tür bulmadığınız sürece bunu yapmanız gereksiz, hatta zararlıdır.
bahsettigim seyi yanlis anladiniz sanirim canli yem olarak kullanicam baska kolonin karincasini😊 hafif cani bir insan olabilirim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
knk 4 lira mı ne ucuz yani un kurtları .başka koloninin karıncasını verme gerek yok :D

WoseqS

Yumurta
Üye
knk 4 lira mı ne ucuz yani un kurtları .başka koloninin karıncasını verme gerek yok :D
Manisa da bulabilecegimden emin degilim ve arkadasim un kurtlarinin buyudukleri zaman bocek olucaklarini soylediler eve dagilirlarsa ailem sikinti cikarir korkuyorum

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Manisa da bulabilecegimden emin degilim ve arkadasim un kurtlarinin buyudukleri zaman bocek olucaklarini soylediler eve dagilirlarsa ailem sikinti cikarir korkuyorum
knk çok fazla alma sende mikro un kurdu al o zaman

Heaz

Yumurta
Üye
başka koloniden takviye yapmanı kimse tavsiye etmez aynı zamanda

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
tamamdir tesekkurler. bocege gecis evresi icin bilgi verirmisiniz ne kadar buyuklukte geciyorlar? birde bu gun buldugum kralice kac gune yumurta birakir? tesekkurler.
1 hafta 25-28 derece arası karanlık bir ortmda tut yumurtlar büyük ihtimal