Canlı Yem

Berkay_Hançerli

Yumurta
Üye
10 işçili lasius kolonimi un kurdu ile ilk defa besleyeceğim fakat bazı sorularım var. İlk olarak un kurdunu ikiye bölüp mü vermeliyim yoksa tam şeklinde mi? İkiye bölüp vereceksem kafa kısmını mı yoksa kuyruk kısmını mı vermeliyim? İkinci sorum un kurduna yataklık olarak sadece yulaf kullandım ama elimde mısır nişastası da bulunuyor o da işe yarar mı, kullanabilir miyim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
10 işçili lasius kolonimi un kurdu ile ilk defa besleyeceğim fakat bazı sorularım var. İlk olarak un kurdunu ikiye bölüp mü vermeliyim yoksa tam şeklinde mi? İkiye bölüp vereceksem kafa kısmını mı yoksa kuyruk kısmını mı vermeliyim? İkinci sorum un kurduna yataklık olarak sadece yulaf kullandım ama elimde mısır nişastası da bulunuyor o da işe yarar mı, kullanabilir miyim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
bölüp ver kabuğunu kıramayabilirler.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
•Un kurdunun kafasını kopartıp direkt koyabilirsin
•Yataklık olarak yulaf yetecektir ama istersen kullanabilirsin.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Kuyruk kısmında her zaman daha çok besin bulunur, kuyruk kısmını verebilirsiniz onlara fazlasıyla yetecektir. Yataklık için de evet mısır nişastası kullanılabilir, elinizde varsa diğer her türlü tahılı da ufalayıp yataklığa katabilirsiniz, ne kadar çok malzeme o kadar zengin besin içerikli yataklık demektir.

Berkay_Hançerli

Yumurta
Üye
Kuyruk kısmında her zaman daha çok besin bulunur, kuyruk kısmını verebilirsiniz onlara fazlasıyla yetecektir. Yataklık için de evet mısır nişastası kullanılabilir, elinizde varsa diğer her türlü tahılı da ufalayıp yataklığa katabilirsiniz, ne kadar çok malzeme o kadar zengin besin içerikli yataklık demektir.
Hocam teşekkürler bir sorum daha var kafasını ezip bütün şekilde verdim ve 20 dk kadar gözlemledim ve hiç yaklaşmadılar ve birkaç işçi sadece yanına gelip gitti ardından 2 saat sonra tekrar baktım yine un kurdu eklenmemiş acaba öldürmeden canlı şekilde vermiş olsam daha mı dikkatlerini çeker bu şekilde yemiyorlar gibi sanki

gokdenizz

Nanitik
Üye
Un kurdunun arka tarafını bölerek vermen en iyisi yalnız ortadan ikiye bölüp direkt vermektense içinde un kurdunun sindirim sistemi olan siyah damarsı birşey var kafayı hafif kıvırarak çekersen siyah damar gelicektir kopsa bile tutabileceğin bir hal alır onu çıkartırsan daha iyi bu şekilde veriyorum ve içine kadar girip besleniyorlar işçi sayın az şekerli su beslemesi yaptıysan falan tok olabilirler devamlı devamlı yemeğe ihtiyaçları olucak diye bir durum söz konusu değil. Denemeye devam et ama hiç tüketim yapmazlarsa canlı yem seçeneğini çeşitlendirebilirsin ama yumurta yoğunluğu varsa ayırt etmeksizin proteini kabul edeceklerini düşünüyorum.

Bu şekilde bir besleme alanı edinip beslemede yapabilirsin

Ekli dosyalar

• IMG-20250430-WA0001.jpg
    IMG-20250430-WA0001.jpg
    25.6 KB · Görüntüleme: 8

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam teşekkürler bir sorum daha var kafasını ezip bütün şekilde verdim ve 20 dk kadar gözlemledim ve hiç yaklaşmadılar ve birkaç işçi sadece yanına gelip gitti ardından 2 saat sonra tekrar baktım yine un kurdu eklenmemiş acaba öldürmeden canlı şekilde vermiş olsam daha mı dikkatlerini çeker bu şekilde yemiyorlar gibi sanki
Öldürmeden verirseniz koloni henüz kendini savunabilecek düzeye gelmediğinden un kurdunun yumurtaları yemesi ve koloninin stresten zarar görmesi olası bir ihtimal. Koloni henüz çok küçük olduğundan bütün kurdu veya bir parçasını tamamen yemelerini bekleyemeyiz zaten. İhtiyaçları olan besini almışlardır siz görmemişsinizdir.