Ozaman bi tık messor lara kaldıkAslında yok diyebiliriz messorlar bile canlı yemsiz olmaz çünkü senin canlı yem yerine vereceğin besinler( kıyma,yumurta vb.) zaten canlı yemin yanında takviye olsun diye verilen besinler dolayısıyla canlı yemlere oranla besleyicilikleri az
Karınca besliceksen canlı yem beslenmeden olmaz
Tetramorium yarı hasatçı bir cinstir. Messor gibi hasatçı cinslerin aksine sadece tohum ile yaşayamazlar.Tetramorium ve pheidole gibi türler çok obur türler. Ne atarsanız yerler o şekilde söyleyeyim. O yüzden ben bu tarz obur türlere de canlı yemin şart olduğunu düşünmüyorum.
Fakat bu hobiyi adamakıllı yapmak istiyorsanız canlı yem almalısınız.
Orada tohumu veya hasatçılığı kastetmedim. Kıyma, yumurta, salam, sosis, fındık, fıstık vb. ne verirseniz yerler. Camponotus, Lasius gibi cinslerin aksine seçici değil ne verirseniz yerler. Bundan dolayı benim fikrimce tetramorium ve pheidole gibi cinsler de canlı yemsiz beslenebilir.Tetramorium yarı hasatçı bir cinstir. Messor gibi hasatçı cinslerin aksine sadece tohum ile yaşayamazlar.
Canlı yem alabilecek durumunuz yok ise alternatif protein kaynaklarını kullanabilirsiniz. (Yumurta beyazı , balık/kaplumbağa yemleri , kırmızı/beyaz et , kedi/köpek mamaları vb.)Canlı yem alamayacağımda kıyma yumurta beyazı ilerde çok sık besleyemicem o yüzden başka şeyler yiyen karınca türleri varmı
Kusura bakmayın, yanlış anlamışım.Orada tohumu veya hasatçılığı kastetmedim. Kıyma, yumurta, salam, sosis, fındık, fıstık vb. ne verirseniz yerler. Camponotus, Lasius gibi cinslerin aksine seçici değil ne verirseniz yerler. Bundan dolayı benim fikrimce tetramorium ve pheidole gibi cinsler de canlı yemsiz beslenebilir.
Yani maddi olduğu için deil ev halkı yüzünden alamıyorumTetramorium ve pheidole gibi türler çok obur türler. Ne atarsanız yerler o şekilde söyleyeyim. O yüzden ben bu tarz obur türlere de canlı yemin şart olduğunu düşünmüyorum.
Fakat bu hobiyi adamakıllı yapmak istiyorsanız canlı yem almalısınız.
Durum deilde ev halkı daha çokCanlı yem alabilecek durumunuz yok ise alternatif protein kaynaklarını kullanabilirsiniz. (Yumurta beyazı , balık/kaplumbağa yemleri , kırmızı/beyaz et , kedi/köpek mamaları vb.)