Canlı yem kullanmak zorunda mıyım?

SelimliÖkkeş

Yumurta
Üye
Evde canlı yem bulundurma şansım yok cataglyphis nodus gibi bir türde canlı yem olmadan protein ihtiyacı için yumurta beyazı, salam, sosis, balık yemi gibi alternatif kaynaklara başarı sağlamak mümkün müdür?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ecakar

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Evde canlı yem bulundurma şansım yok cataglyphis nodus gibi bir türde canlı yem olmadan protein ihtiyacı için yumurta beyazı, salam, sosis, balık yemi gibi alternatif kaynaklara başarı sağlamak mümkün müdür?
Kraliçeye bağlı biraz ama kuruluş aşaması zaten sıkıntılı bir cins olduğundan alternatifleri kabul etmeyebilir. (Koloni büyüdükçe kabul edebilecekleri besin skalası artıyor, tek başına kraliçe oldukça seçici olabiliyor.) Eğer canlı yem bulundurmanız mümkün değilse daha hasatçıl türlere yönelin derim.

SelimliÖkkeş

Yumurta
Üye
Türkiye'de bulunan asker karınca üretimi olan hasatcı türler var mı

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Türkiye'de bulunan asker karınca üretimi olan hasatcı türler var mı
Trichomyrmex cinsinde "asker" dediğimde aklınıza gelecek kadar koca kafalı majörler var ama zorluk seviyesi yüksek bir cins. Canlı yeminiz yoksa hobiyi yeminiz olunca yapın. Canlı yem olmadan yapılmaz bu hobi.

cosmos

Pupa
Üye
Canlı yem
Size bir öneri verebilirim Ankara canlı yemden 20 tl ye 100 adet mikro un kurdu alıp gelince dondurucuya koyup ihtiyacınız oldukça bir tane alıp 15 20 dkkada çözdürup verebilirsiniz

SaganKam

Larva
Üye
Kurutulmuş un kurdu ve çekirgede kullanılabilir ben öyle yapıyorum. Buzlukta saklıyorum ihtiyaç olunca alıyorum. Bir sene önce aldığım çekirge ve un kurtlarını hala kullanıyorum. Canlı yemde mite riski yüksek ama kurutulmuşta o riski büyük oranda düşürmüş oluyorum.

cosmos

Pupa
Üye
Kurutulmuş un kurdu ve çekirgede kullanılabilir ben öyle yapıyorum. Buzlukta saklıyorum ihtiyaç olunca alıyorum. Bir sene önce aldığım çekirge ve un kurtlarını hala kullanıyorum. Canlı yemde mite riski yüksek ama kurutulmuşta o riski büyük oranda düşürmüş oluyorum.
Kurutulmuşu karıncalar maalesef yemiyor denedim gördüm çünkü kurutulmuş un kurdunun sıvısı kurutulduğu için sadece dış kabuğu kalıyor zaten karıncalarda içindeki sıvı ile besleniyor ve dış iskeleti yemiyorlar bu da karıncalar için Uygun bir yem yapmıyor

SaganKam

Larva
Üye
Kurutulmuşu karıncalar maalesef yemiyor denedim gördüm çünkü kurutulmuş un kurdunun sıvısı kurutulduğu için sadece dış kabuğu kalıyor zaten karıncalarda içindeki sıvı ile besleniyor ve dış iskeleti yemiyorlar bu da karıncalar için Uygun bir yem yapmıyor
Kurutulmuş un kurtlarının yarısının içi boş oluyor ışığa tutunca belli oluyor ancak içi dolu olanı verince içini yiyorlar kabuğu kalıyor. Ben messorlara veriyorum yiyorlar ancak her tür yer mi bilmiyorum.

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Kurutulmuş un kurtlarının yarısının içi boş oluyor ışığa tutunca belli oluyor ancak içi dolu olanı verince içini yiyorlar kabuğu kalıyor. Ben messorlara veriyorum yiyorlar ancak her tür yer mi bilmiyorum.
Messorlar tohum tarzı kuru gıdaları hamur hale getirip tüketebilecek donanıma sahipler. Fakat hasatçı olmayan cinsler sıvı besin tüketebilir sadece. Yani kuru yem hasatçı olmayan bir cinste pek işe yaramaz.