Canlı Yem Hariç Verilebilicek Yemler

AliShn58

Yumurta
Üye
Elimde un kurdu var başka tür canlı yem temin edemiyorum acaba evde başka ne verebilirim (Messor)

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sürekli aynı besinlerle beslenen kolonilerde besin seçiciliği gözlemlenmiştir. Ben güve kullanırdım, sağlıklı olduğunu düşündüğüm güvenleri dondurup, ayıklayıp kolonilerime verirdim. Böcek harici besin verilmesini tavsiye etmiyorum, fakat yumurta sarısı, yumurta beyazı tarzı şeyler de verebilirsiniz. Arama butonunu kullanarak bu tarz şeyler öğrenebilirsiniz. Screenshot_20220727-095003_Chrome.jpg

Dusk

Larva
Üye
Sürekli aynı besinlerle beslenen kolonilerde besin seçiciliği gözlemlenmiştir. Ben güve kullanırdım, sağlıklı olduğunu düşündüğüm güvenleri dondurup, ayıklayıp kolonilerime verirdim. Böcek harici besin verilmesini tavsiye etmiyorum, fakat yumurta sarısı, yumurta beyazı tarzı şeyler de verebilirsiniz. Arama butonunu kullanarak bu tarz şeyler öğrenebilirsiniz. Ekli dosyayı görüntüle 14424
paketteki un kurdu yatakliginda hüve olustuysa o guveyi koloniye verebilirmiyiz

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

AliShn58

Yumurta
Üye
Sürekli aynı besinlerle beslenen kolonilerde besin seçiciliği gözlemlenmiştir. Ben güve kullanırdım, sağlıklı olduğunu düşündüğüm güvenleri dondurup, ayıklayıp kolonilerime verirdim. Böcek harici besin verilmesini tavsiye etmiyorum, fakat yumurta sarısı, yumurta beyazı tarzı şeyler de verebilirsiniz. Arama butonunu kullanarak bu tarz şeyler öğrenebilirsiniz. Ekli dosyayı görüntüle 14424
Evet benimkilerde nedense un kurdunu yememeye başladı 2 haftadır baska birşey denemek istedim
Kıyma falan versem ne olur

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kıyma vermeyin. Yapabiliyorsanız böcek edinin.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet benimkilerde nedense un kurdunu yememeye başladı 2 haftadır baska birşey denemek istedim
Kıyma falan versem ne olur
Sürekli aynı besinleri verince bir süre sonra koloni o yemi tercih etmemeye başlıyor. Bir süre o yemi kesmeye başlarsanız ve koloniye protein sağlamazsanız geri dönüş yapıyorlar.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Elinde messor var karışık tohum işini fazlası ile görecektir

Bu arada diğer konuda un kurdunu yemediğini söylemişsiniz bazı messor koloniler çok seçici oluyor sezon başında 25 yakın messor kraliçem vardı sadece 6 7 tanesi canlı yemleri kabul etti diğerlerinin umrunda olmadı

Şunuda eklemek isterim messorlar besinleri yuvaya taşımayı çok sever o yüzden küçük bir parça verir isen belkide diğerlerinin yanına götürüp afiyetle yiyebilirler