Canlı yem hakkında

NicolaS

Media
Üye
Ailemi, zorda olsa, canlı yeme ikna ettim. Fakat üretim yapmamı istemiyorlar. Bu sebepten ötürü sürekli satın almam gerekecek. 1 koloni için 50 un kurdu ne kadar süre idare eder, bilmek istedim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
ne kadar sık besleme yapacağina ve koloninin büyüklüğüne göre değişir

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam besleme sıklığına göre değişir bu oran.Bu arada un kurdunu alıp dondurabilirsiniz.Bende üretim yapmayacağım ama güneş altında bi 10-15 dakika beklettikten sonra buzluğa atıp donduracağım.Güneş altında bekletme sebebimde nemli kalıp dondurunca birbirlerine yapışmasınlar diye.Bu şekilde besleme yapacağınız zaman tek tek çıkarıp ikiye bölerek verebilirsiniz.

NicolaS

Media
Üye
ne kadar sık besleme yapacağina ve koloninin büyüklüğüne göre değişir
Kolonimin işçisi yok şuanlık olduğu zamanda haftada 2 besleme yapsam yeter diye düşünüyorum

Hocam besleme sıklığına göre değişir bu oran.Bu arada un kurdunu alıp dondurabilirsiniz.Bende üretim yapmayacağım ama güneş altında bi 10-15 dakika beklettikten sonra buzluğa atıp donduracağım.Güneş altında bekletme sebebimde nemli kalıp dondurunca birbirlerine yapışmasınlar diye.Bu şekilde besleme yapacağınız zaman tek tek çıkarıp ikiye bölerek verebilirsiniz.
Dondurunca besin değerlerinde bi sıkıntı olur mu?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
işçi yoksa canlı yeme vermenize gerek yok

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Geldiklerinde parmağınla bir yokla önce nemli mi diye. Kurularsa yapmana gerek yok canımın içi, bunu söylemeyi unutmuşum pardon.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Kolonimin işçisi yok şuanlık olduğu zamanda haftada 2 besleme yapsam yeter diye düşünüyorum

Dondurunca besin değerlerinde bi sıkıntı olur mu?
Çoğunluk olmadığını söylüyor normal verildiği gibi besleniyormuş kraliçe bu şekilde.Eğer eksiklik olsa sanmıyorum severek yemez.
Geldiklerinde parmağınla bir yokla önce nemli mi diye. Kurularsa yapmana gerek yok canımın içi, bunu söylemeyi unutmuşum pardon.
Tamamdır hocam bakayım.Peki nasıl biliyoruz nemli olduğunu dışından yani nasıl bi hissiyat alacağım nemliyse?

NicolaS

Media
Üye
Çoğunluk olmadığını söylüyor normal verildiği gibi besleniyormuş kraliçe bu şekilde.Eğer eksiklik olsa sanmıyorum severek yemez.

Tamamdır hocam bakayım.Peki nasıl biliyoruz nemli olduğunu dışından yani nasıl bi hissiyat alacağım nemliyse?
Anladım çok teşekkür ederim

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye

Anlarsın. Çok nemli değillerse sorun olmaz, birini eline al parmağınla biraz dokun sür, çok nemli bir hissiyat varsa fönle şöyle bir iki dakika kurut dolaba at. Ki zaten kuru gelir muhtemelen, sulu bir yiyecek konulmamışsa.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
İlerisi için düşünmüştüm şuan besleme yapmıyorum
10 işçi olduğu düşünürsek bu sıklıkta bir un kurdunun nemini kaybetmemesini sağlarsınız (dondurmak vb.) bir un kurdunun 2 hafta yeteceğini düşünüyorum

NicolaS

Media
Üye
10 işçi olduğu düşünürsek bu sıklıkta bir un kurdunun nemini kaybetmemesini sağlarsınız (dondurmak vb.) bir un kurdunun 2 hafta yeteceğini düşünüyorum
Çok teşekkür ederim ilk işçim çıkmaya yakın sipariş edeceğim dondurma işi çok işime geldi evdekiler tiksiniyorlar en azından kıpır kıpır bi görüntü olmaz iyi hobiler dilerim iyi akşamlar

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
rica ederim iyi hobiler iyi akşamlar