Canlı yem hakkında bilgi

Melkor99

Yumurta
Üye
Merhabalar, bu hobide yeniyim. Lasius kraliçem var ilk işçiler çıkmaya yakın olduğundan canlı yem bakıyorum. Un kurdu mu almalıyım yoksa Buffalo kurdu mu daha iyi olurdu ? Ek olarak eğer un kurdu daha iyi ise mikro olanlarının faydası olur mu? Yoksa normal olanlardan mı ? Yeni olduğumdan pek fikrim yok sizlere sormak istedim.

hpexti

Minör
Üye
Öncelikle selamlar.
Canlı yem konusunda "şu yem daha iyidir" ya da "bu yem daha kötüdür" gibi kesin yargılar doğru olmaz. Ancak çeşitli yemler kullanmanın faydası vardır. Eğer bu işlerle çok fazla uğraşmak istemiyorsanız, un kurdu ve hamam böceği gibi türleri tercih edebilirsiniz.

Mikro un kurdunun ise pek bir faydası yoktur; aslında sadece un kurdunun küçük halidir.
Bu konuyla ilgili internette birçok video bulabilirsiniz. Bu videoları izleyerek nasıl yem vereceğinizi ve diğer detayları öğrenebilirsiniz.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Buffalo kurdu daha besleyicidir ancak üretimi un kurdu kadar kolay değil. Buffalo kurtları pupaları sağ bırakmadığı için biraz uğraş gerektirir. İşin sonunda bolca buffalo kurdu hasat etseniz de boyları küçük olduğu için uzun süre idare etmeyebilir.

Bence bakımına göre kalitesi en yüksek yemler hamam böcekleridir, eğer aileden izin almak gibi dertleriniz yoksa öneririm.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Merhabalar, bu hobide yeniyim. Lasius kraliçem var ilk işçiler çıkmaya yakın olduğundan canlı yem bakıyorum. Un kurdu mu almalıyım yoksa Buffalo kurdu mu daha iyi olurdu ? Ek olarak eğer un kurdu daha iyi ise mikro olanlarının faydası olur mu? Yoksa normal olanlardan mı ? Yeni olduğumdan pek fikrim yok sizlere sormak istedim.
Bufalo kurtlarının protein oranı un kurtlarına göre daha yüksektir ve yağ oranları düşüktür. Ama tercih tamamen size kalmış iki canlı yemi de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mikro un kurtları un kurtlarının küçük halidir ve genelde ufak kolonileri beslemek için kullanılırlar, ama normal boyutta bir un kurdu da verebilirsiniz bir önemi yok. Daha iyi kıyaslaması içerdikleri yağ-protein vb oranlara göre yapılabilir ama karınca bakıyorsanız çok da fark etmez her türlü canlı yemi verebilirsiniz. Ve elbette her zaman en sağlıklı diyet bütün canlıları karma şekilde canlılarınıza vermektir. Ne kadar çok çeşit canlı yem o kadar çok gelişim.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Eğer besin değeri açısından soruyorsanız hiç fark etmez. Un kurtlarının protein miktarını arttırmak için hayvansal protein ile besleyebilirsiniz.
Yapılan bir çalışmada un kurtları hayvansal proteinle beslendiğinde bünyesinde ki protein miktarı %25-30'luk bir artış göstermiştir.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Eğer besin değeri açısından soruyorsanız hiç fark etmez. Un kurtlarının protein miktarını arttırmak için hayvansal protein ile besleyebilirsiniz.
Yapılan bir çalışmada un kurtları hayvansal proteinle beslendiğinde bünyesinde ki protein miktarı %25-30'luk bir artış göstermiştir.
Hocam zahmet olmayacaksa kaynak varsa atabilir misiniz? Çok merak ettim. O zaman bu çoğu canlı yem için de geçerlidir denebilir mi?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Hocam zahmet olmayacaksa kaynak varsa atabilir misiniz? Çok merak ettim. O zaman bu çoğu canlı yem için de geçerlidir denebilir mi?
Evet hocam teknik açıdan geçerlidir. Biyolojik olarak protein enzimlerini hemolenf'de barındıklarından yedikleri besinler de bu içeriğin kalitesini etkiliyor. Kendi canlı yemlerimi çiğ veya pişmiş tavuk etiyle besliyorum.
Kaynak sormuştunuz buyurun.

Karınca16

Replete
Yardımsever
Üye

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye