Canlı un kurdu mu? Kurutulmuş un kurdu mu?

erdemis21

Yumurta
Üye
Selamlar arkadaşlar ben karıncalarım için un kurdu alacağım ancak canlı mı alayım cansız mı bilemedim. Canlı alırsam beslemem vb. gerekiyor mu? Cansız olunca kötü bir yanı oluyor mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Fairtale

Yumurta
Üye
bence canlı almanız en doğrusu olcaktır yataklık ve patates gibi şeyler verebilirsiniz youtubeden bir kaç video izlersiniz çok daha iyi anlarsınız

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Üye
Cansız un kurtlarının karıncalar için bir besleyiciliği yok ne yazık ki. Çünkü karıncalar un kurdunun içindeki sıvıyla ilgileniyor, kurutulmuş un kurtları sadece kabuktan ibaret. Yani canlı yem almanız gerekiyor ve evet beslemeniz gerekiyor.

erdemis21

Yumurta
Üye
Teşekkürler.Fakat aldığım zaman olduğu kaba bi zarar falan vermezler demi ne biliyim delik falan açamazlar demi

Fairtale

Yumurta
Üye
evet larva pupa ve böcek oluyolar böcekler yumurtlayıp daha fazla larva sonra döngüye devam

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-05-08 213944.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-08 213944.png
    365.1 KB · Görüntüleme: 8

Fairtale

Yumurta
Üye
herhangi bir bilgim yok ama olmaması çok büyük ihtimal çünkü karıncalardan öğrek vereyim ilk başta yumurta sonra larva,pupa ve karınca oluyor un kurdu dedimiz şey aslında karıncanın larvası olarak düşünebilirsiniz biz karıncanın sadece larva kalması istersek canlı olmayacaktır.

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Üye
Durdurma yöntemi varmı?
Soğuk bir ortamda bakarak gelişimlerini bir miktar yavaşlatabilirsiniz ama durdurmanın bir yolu yok.
Tırmanmıyorlar ve kemiremiyorlar 1 ay içinde böcek oluyorlar ama böcekleri ayrı bir yere alıp üretim yapabilirsiniz ayrıca patates yemiyorlar.
Patates, havuç, marul, muz, elma, armut kısaca aklınıza gelebilecek her türlü meyve ve sebzeyi yerler. Ek olarak yataklıktan da beslenirler ama yataklık onlar için yeterli bir besin değil elbette.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Soğuk bir ortamda bakarak gelişimlerini bir miktar yavaşlatabilirsiniz ama durdurmanın bir yolu yok.

Patates, havuç, marul, muz, elma, armut kısaca aklınıza gelebilecek her türlü meyve ve sebzeyi yerler. Ek olarak yataklıktan da beslenirler ama yataklık onlar için yeterli bir besin değil elbette.
Benim şuana kadar hiç bir un kurdum patates yemedi.

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Üye
Benim şuana kadar hiç bir un kurdum patates yemedi.
Farklılık gösterebilir ama çoğunlukla yerler ve besin ayırt etmezler. Patatesi kaldırdığınızda altını yediklerini ve üstüne çok fazla dokunmadıklarını görürsünüz genelde, belki siz yemediklerini sanmış olabilirsiniz.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Farklılık gösterebilir ama çoğunlukla yerler ve besin ayırt etmezler. Patatesi kaldırdığınızda altını yediklerini ve üstüne çok fazla dokunmadıklarını görürsünüz genelde, belki siz yemediklerini sanmış olabilirsiniz.
Hocam gram ilgilenmediler. Sanırım bu forumda görmüştüm bir kişinin daha kurtları yememişti salatalık seviyor benimkiler.

erdemis21

Yumurta
Üye
arkadaşlar peki benim karıncamın türü messor tohum badem çerez falan veriyorumda haftada 1 ek olarak canlı yem verin diyorlar canlı yem yerine başka ne verebilirim?

BahadirSarp

Nanitik
Üye
arkadaşlar peki benim karıncamın türü messor tohum badem çerez falan veriyorumda haftada 1 ek olarak canlı yem verin diyorlar canlı yem yerine başka ne verebilirim?
Hocam haşlanmış yumurta beyazı baharatsız kıyma filan olabilir ama genellikle ilgilenmiyorlar canlı yem her zaman en iyi yoldur.

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Üye
Hocam gram ilgilenmediler. Sanırım bu forumda görmüştüm bir kişinin daha kurtları yememişti salatalık seviyor benimkiler.
Anladım evet bazen olabiliyor, salatalık fazla bir besin sağlamaz daha çok su ihtiyaçlarını karşılar. Diğer besinleri de deneyebilirsiniz.
Canlı yemin yerini tutacak bir şey veremezsiniz maalesef, badem ve çerez yerine aklınıza gelebilecek her türlü tohumu verebilirsiniz ama bu da asla canlı yemin yerini tutamaz ne yazık ki.