Bende de aynısı oluyor. Sıkıntı olan bir şey değil. Bildiğim kadarıyla pupaların nem ihtiyacı larva ve yumurtaya göre daha az o yüzden sudan diğerlerine göre daha uzakta olması normal. İşçi ölümünün sebebini bilmemiz çok zor. Sıkıntı olmaz, 1 işçi ölür 3 işçi doğar.Merhaba, Camponotuslarım pupaları tüpün ağzına taşıyor normal mi? Ayrıca bir işçi ölmüş, dün uzun yoldan geldik ama geldikten sonra baktığımda bir şey yoktu ve sadece şekerli su verdim. Diğer iki işçi ve kraliçe sağlıklı, sebebi ne olabilir?
Tüpün ağzına değil şekerli suyun olduğu yere götürüyorlar çünkü şekerli suyun nemi tüpün neminden daha tatlı gelmiştir. Pamuk kuruyunca geçerler.Merhaba, Camponotuslarım pupaları tüpün ağzına taşıyor normal mi? Ayrıca bir işçi ölmüş, dün uzun yoldan geldik ama geldikten sonra baktığımda bir şey yoktu ve sadece şekerli su verdim. Diğer iki işçi ve kraliçe sağlıklı, sebebi ne olabilir?
Bende de aynısı oluyor. Sıkıntı olan bir şey değil. Bildiğim kadarıyla pupaların nem ihtiyacı larva ve yumurtaya göre daha az o yüzden sudan diğerlerine göre daha uzakta olması normal. İşçi ölümünün sebebini bilmemiz çok zor. Sıkıntı olmaz, 1 işçi ölür 3 işçi doğar.
Teşekkürler.Tüpün ağzına değil şekerli suyun olduğu yere götürüyorlar çünkü şekerli suyun nemi tüpün neminden daha tatlı gelmiştir. Pamuk kuruyunca geçerler.
Şekerli suyu İlk 24 saat içerisinde almanız gerek.Teşekkürler.
Hocam şimdi antrenmandan geldim. Tüpe baktığımda işçi sağlıklıydı. Herhalde sabah tüpe baktığımda işçi pupadan yeni çıkmıştı. Ayrıca şekerli suyu almak için kulak çöpündeki suyun kurumasını beklemem mi gerekli çünkü pupalar, kraliçe ve işçiler kulak çöpünde.