Merhaba, evimin etrafında gece spot ışık altında dolanıp kraliçe arıyorum ama bulduğum kraliçeler bir gece sonra ölüyorlar. Diğer bulduğum türler, Tetrimorium, Messor gibi türlerin gayet sağlıklı şekilde yaşarken, bulduğum bu kraliçe türü, onu tüpe aldıktan bir gece sonra ölüyorlar. Sorun tüplerimde veya fiziksel hasardan kaynaklı değil, hepsini sapasağlam buluyordum. Türünü tam tespit edemedim ama bacak ve vücut yapısı Camponotuslar ile neredeyse aynıydı ama abdomeni sivrimsiydi ve başı küçüktü ama tüm vücudu bir karınca ile eşleşiyordu. Ayrıca hepsi kanatlıydı, hiç kanat dökmüş bulmadım. Onları bir süre elimde veya yerde gezdirip "acaba uçacaklar mı" diye kontrol ediyorum, uçmazlarsa döllenmiş olduklarını düşünüp onları alıyordum. Onları genellikle gece 11-12 arası yerde yürürken buluyordum ve Camponotus'a benzetiyordum. Thorax kısmı hafif sarımsıydı, siyah olanlarını da gördüm. Ölüm belirtileri ise önce sakinleşme, sonra aşırı sakinleşme ve tepkisizlik ve sonra ölüm olarak gerçekleşti. Ayrıca sabah kapının önünde yine bu türden yerde ölüm pozisyonunda yatan bir karınca daha gördüm ve kanatlıydı. Bu vakayı siz çözebilirsiniz diye sizden yardım istiyorum, lütfen yardım edin.