Camponotus yumurtlama sonrası

YeminliHekim

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba camponotus türü karınca ile aranıza yeni katıldım karıncayı karanlıkta bekletiyorum 3-4 günde bir kontrol ediyorum ama yumurtalarını büyütmüyor ve baktığımda tüpün içinde ordan oraya koşturur halde buluyorum bir yanlışım mı var yoksa normal mi tek karıncam olduğu için gül gibi bakmaya çalışıyorum gereksiz sorular sorabilirim şimdiden kusura bakmayın ilginiz için de çok sağolun

KAANDBK01

Larva
Üye
Arkadaşlar merhaba camponotus türü karınca ile aranıza yeni katıldım karıncayı karanlıkta bekletiyorum 3-4 günde bir kontrol ediyorum ama yumurtalarını büyütmüyor ve baktığımda tüpün içinde ordan oraya koşturur halde buluyorum bir yanlışım mı var yoksa normal mi tek karıncam olduğu için gül gibi bakmaya çalışıyorum gereksiz sorular sorabilirim şimdiden kusura bakmayın ilginiz için de çok sağolun
Ne zaman yumurtladi

Krnc

Yumurta
Üye
Knk bence haftada bir baksan daha iyi olur strese sokmaman daha iyi

YeminliHekim

Yumurta
Üye
Bakmayı seyrekleştirim en iyisi o zaman bekleyip görcez gibi peki bu yumurtaların döllenip döllenmediğini nasıl anlayabilirim var mı bir yöntemi

Krnc

Yumurta
Üye
Knk benim messor kraliçem yaklaşık 1 ayda işçi çıkardı.

YeminliHekim

Yumurta
Üye
Tüpünde su da azaldı onu başka tüpe transfer etmem lazım yumurtalar küçükken şimdiden geçirim mi yoksa suyu tam bitince mi geçirmem daha uygun olur

Krnc

Yumurta
Üye
Knk büyük tüpe geçir bence şu alanını büyükten (fazla bırak) al bence hemen bitmez

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
su iyice bitmeden gecirmenizi önermem. şimdilik yapılacak tek şey stresin önüne geçmek. camponotuslar türden türe değişse de ortalam 2.5 hatta 3 ayda çıkarıyor yumurtadan. 15 günde gözle görülür bir değişiklik olmaması normaldir 1 ay sonunda bir değişiklik olmazsa başka ihtimalleri düşünebiliriz hocam.

YeminliHekim

Yumurta
Üye
2,5-3 ay mı normalde beslememem söylenmişti ama süre bu kadar uzunken sizce beslemeli miyim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tamamen 3 ay sürmüyor sizin verdiğiniz koşullara bağlı degisiyor. Titresim Sıcaklık kontrol etme süreniz vs. Kraliçeniz çok stresliyse 2-3 haftada 1 kontrol edin sadece. 15 günde gözle görülür bir fark olmaması normal. Bu süre zarfında beslememeniz lazım

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
evet benim sanctus kraliçemi 2 haftadır kontrol etmiyorum kraliçelerim bir kutunun içerisinde duruyolar ışığı iyice kessin diye kutunun kapağını açıyorum o küçük titreşimden koşturmaya başlıyor o yüzden ayrı yere aldım sanırım camponotus türleri fazla hassaslar

YeminliHekim

Yumurta
Üye
Herhalde dediğiniz gibi çok hassas eşim hamile böyle tripleri yok yaa neyse bekleyecez ilginiz için çok sağolun

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Camponotus yumurtaları 2,5 ay gibi bir sürede çıkar haftadan haftaya kontrol edn derim çok korkak bir türdür campo çok strese sokmayın