Camponotus vagus

Nova

Pupa
Üye
Az önce iş yerinde çalışırken ( mermer atölyesi) taşları kaldırdığımızda altından 1 çift multiquin camponotus vagus olduğunu düşündüğüm tür çıktı. Korumaya aldım mecburi çünkü mermerleri kaldırmamız gerekiyordu pupaları larvaları mevcut. Daha önceden sorduğumda multi olmıcakları yanıtını almıştım. İstisna olabilirmi bunları napıyım şimdi ben😁
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Majorler bu şekilde vagus olabilceğini düşünüyorum. Bulunduğum bölgede tek tip camponotus var bilgili arkadaşlar tür konusundada yardımcı olabilir

Ekli dosyalar

• IMG_20220714_113032.jpg
    IMG_20220714_113032.jpg
    32.7 KB · Görüntüleme: 36

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Her tür için aynı cevabı vermiyoruz. Bazı koloniler monogyne bazı koloniler poligyne yapısına sahiptirler. Camponotus vagusta monogyne koloni yapısına sahiptir. Türü büyük ihtimalle C. Vagus değildir farklı bir türdür

Nova

Pupa
Üye
Her tür için aynı cevabı vermiyoruz. Bazı koloniler monogyne bazı koloniler poligyne yapısına sahiptirler. Camponotus vagusta monogyne koloni yapısına sahiptir. Türü büyük ihtimalle C. Vagus değildir farklı bir türdür
Attığım görseldeki major sizde hangi türe ait

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tahminimce camponotus vagus gibi duruyor evet

Koloni mi patladı yoksa sadece 2 tane kraliçe mi vardı?

Nova

Pupa
Üye
2 kraliçe vardı. Ama bulunduğum bölgede sadece bunlar var. Heryer attığım resimdeki majorlerden dolu

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kraliçelerin farklı tür olma ihtimali var hocam yuva yeniyse. Camponotus vagus uçuşları, nisan başı-haziran başı arasındaydı.

Şuanlık sadece ihtimal verebiliriz. Kolonide bi kere patladı artık,isterseniz alabilirsiniz(bunu yazdım diye herkes gelişigüzel koloni patlatmasın aman).
İşçilerin çıkmasını bekleyebilirsiniz

Nova

Pupa
Üye
Kraliçelerin farklı tür olma ihtimali var hocam yuva yeniyse. Camponotus vagus uçuşları, nisan başı-haziran başı arasındaydı.

Şuanlık sadece ihtimal verebiliriz. Kolonide bi kere patladı artık,isterseniz alabilirsiniz(bunu yazdım diye herkes gelişigüzel koloni patlatmasın aman).
Teşekkürler kardeşim yardımın için

Ekli dosyalar

• IMG_20220714_121403.jpg
    IMG_20220714_121403.jpg
    23.1 KB · Görüntüleme: 28

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Rica ederim dostum. Keyifli hobiler;)

Pixel

Larva
Üye

Zaten Alması Gerekiyordu Geri Mermer Döşiceklerdi galbia hayvana zarar Verebilirdi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yuva patlayınca bu geri çoğalmayacağı anlamına gelmiyor. Kraliçeleri alıp pupalarıyla başka bir yere koyabilir. Çünkü kraliçenin tek işi yumurtlamak bu kadar. Kendisi de alıp besleyebilir kendi tercihi.

Pixel

Larva
Üye
Yuva patlayınca bu geri çoğalmayacağı anlamına gelmiyor. Kraliçeleri alıp pupalarıyla başka bir yere koyabilir. Çünkü kraliçenin tek işi yumurtlamak bu kadar. Kendisi de alıp besleyebilir kendi tercihi.
hayır sadece oraya adapte olmuş zaten onu o civarlarda yaşaması zor diğer işçiler saldırabilirler

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Nasıl sadece oraya adapte olsun hocam. Örneğin Cataglyphis nodusu D.bakırın herhangi bir yerine bırakırsanız yine yaşar. Mermerin altına mı adapte olmuş toprakta veya ağaçta yaşayan canlı? Kraliçeyi bıraktıktan sonra zaten kendisi yeni bir yuva arayacaktır. Doğada ki transfer olayları nasıl oluyor o zaman adapte oluyorsa yaşadığı yere*

Pixel

Larva
Üye
Nasıl sadece oraya adapte olsun hocam. Örneğin Cataglyphis nodusu D.bakırın herhangi bir yerine bırakırsanız yine yaşar. Mermerin altına mı adapte olmuş toprakta veya ağaçta yaşayan canlı? Kraliçeyi bıraktıktan sonra zaten kendisi yeni bir yuva arayacaktır. Doğada ki transfer olayları nasıl oluyor o zaman adapte oluyorsa yaşadığı yere*
Peki O yetiştirdi Pupalar Nolucak İyice Güçsüze dönüşçek savunmasız kalıcak

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Peki O yetiştirdi Pupalar Nolucak İyice Güçsüze dönüşçek savunmasız kalıcak
Düşününce sorunun cevabını kendinizde verebilirsiniz hocam. Deposunda kalan proteine göre yumurta bırakacak veya arkadaş başka bir yere bırakmadan önce protein takviyesi yapacak.
Ayrıyetten pupalar kendi gelişimini kendisi sağlıyor

Son düzenleme: