Camponotus Uçuşu Hakkında.

karıncagünüğü

Yumurta
Üye
Dostlar merhaba, ben Antalya/Manavgat'ta yaşıyorum. Son 2 haftadır Camponotus uçuşlarını takip ediyorum. Fakat burada ne Camponotus kolonisi var ne de uçuşu. 2 defa gördüm onlarda taş altındaydı ama artık yoklar. Sabah öğle akşam çıkıyorum 1 tane bile bulamadım. Gece 20 derece 78 nem 5 km rüzgar vardı yine bulamadım. Ve geniş bir alanda arıyorum özellikle sokak lambalarının altlarında ama bulamadım. Ne zaman uçarlar ya da baraj göl gibi yerlerde olurlar mı? Haftalık hava bu şekilde:
Çarşamba veya salı gecesinde çıkmalı mıyım?
1746955653643.png

Moderatör tarafında düzenlendi:

LuciFeci

Larva
Üye
Dostlar merhaba, ben Antalya/Manavgat'ta yaşıyorum. Son 2 haftadır Camponotus uçuşlarını takip ediyorum. Fakat burada ne Camponotus kolonisi var ne de uçuşu. 2 defa gördüm onlarda taş altındaydı ama artık yoklar. Sabah öğle akşam çıkıyorum 1 tane bile bulamadım. Gece 20 derece 78 nem 5 km rüzgar vardı yine bulamadım. Ve geniş bir alanda arıyorum özellikle sokak lambalarının altlarında ama bulamadım. Ne zaman uçarlar ya da baraj göl gibi yerlerde olurlar mı? Haftalık hava bu şekilde:
Çarşamba veya salı gecesinde çıkmalı mıyım?
Ekli dosyayı görüntüle 51467
Ben Antalya’da yaşarken Haziran ayıında bol bol bulmuştum. Baldacci türü orada baya yaygın ve en geç bir ay sonra elinizde oldukça fazla kraliçe olur. Campotonuslar gece yuva aramaya çıkar ve dıvar kenarında veya duvara asılı halde beklerler. Daha çok bu kesimlere bakıp bulabilirsiniz.