Martın sonlarına doğru uçmaya başlıyorlar ama ben en çok nisanın son haftaları ve mayısın ilk haftası denk geliyorum senelerdir.Merhaba, birkaç gündür oldukça fazla Messor uçuşuna denk geldim. Birkaç yerde Camponotus bulan arkadaşları gördüm de var mıdır bir bilgi acaba? Bulanlar nerede ve ne zaman bulduklarını yazarsa sevinirim.
Evet bulanlar oluyor, şans işi.Forumda dün ve bugün başta olmak üzere çokça gördüm.
baktım adana 30 derece gösteriyor 😄 ağaçlık ve bitkilerin bol olduğu yerlerde dolaşın, bulma şansınız artacaktır.Ben Adana'dayım ve değil kraliçe kolonilerine bile denk gelmedim sayılır.
Bugün o kadar sıcaktı ki yuva ağızlarında bile karınca yoktu. Sadece Cata'lar dolaşıyordu etraftabaktım adana 30 derece gösteriyor 😄 ağaçlık ve bitkilerin bol olduğu yerlerde dolaşın, bulma şansınız artacaktır.
Hocam neresindensiniz, belki bende denk gelirim.Muğla'da ikamet etmekteyim. Yaklaşık yarım saat önce bahçede gezinirken Camponotus kraliçesine denk gelip kendisini gözlemlemek için test tüpüne aldım. Umarım sizlerde denk gelirsiniz.
Muğla / Fethiye ovacık mevkindeHocam neresindensiniz, belki bende denk gelirim.
Uzakmışsınız hocam yaMuğla / Fethiye ovacık mevkinde
Denizlide bu gün , akşam üstü 20 kadar camponotus sp. 5 6 kadar messor sp. gördüm bir kaç sokak içerisinde.Merhaba, birkaç gündür oldukça fazla Messor uçuşuna denk geldim. Birkaç yerde Camponotus bulan arkadaşları gördüm de var mıdır bir bilgi acaba? Bulanlar nerede ve ne zaman bulduklarını yazarsa sevinirim.
Aynen messorlar ile acayip bir başlangıç vardı Camponotus lar da bir gün güzel uçtu hatta biri direk uçarken üstüme kondu kanatlarını da bugün döktü hemen bir günde deney tüpüne alıp karanlık bir ortama aldımDenizlide bu gün , akşam üstü 20 kadar camponotus sp. 5 6 kadar messor sp. gördüm bir kaç sokak içerisinde.
Bu sezon ne hikmetse uçuşlar daha bi canlı
Messor o kadar çok ki döllenip döllenmediğine emin olmadığım için almıyorumAh bir de ben denk gelebilsem ya şu Componotuslara! Ne hikmetse hiç bulamıyorum. Bir sürü Messor kraliçesi görüyorum her gün.
Ben de 5 yuva izliyorum noduslar da ama burada haziran temmuz anca maalesef o yüzden sabırla bekliyorumNoduslar için Adana'da gün sayıyorum. Kendimce belirlediğim 10+ fazla koloni var. Birkaç tanesinde acayip hareketlilikler var umarım bu sezon alabilirim kraliçeleriniAma ne hikmetse asla Camponotus'a denk gelemiyorum.