Camponotus uçuşları hakkında

marcesio

Yumurta
Üye
Merhaba, birkaç gündür oldukça fazla Messor uçuşuna denk geldim. Birkaç yerde Camponotus bulan arkadaşları gördüm de var mıdır bir bilgi acaba? Bulanlar nerede ve ne zaman bulduklarını yazarsa sevinirim.

egzotikçiftik

Larva
Üye
Merhaba, birkaç gündür oldukça fazla Messor uçuşuna denk geldim. Birkaç yerde Camponotus bulan arkadaşları gördüm de var mıdır bir bilgi acaba? Bulanlar nerede ve ne zaman bulduklarını yazarsa sevinirim.
Martın sonlarına doğru uçmaya başlıyorlar ama ben en çok nisanın son haftaları ve mayısın ilk haftası denk geliyorum senelerdir.

marcesio

Yumurta
Üye
Forumda dün ve bugün başta olmak üzere çokça gördüm.

marcesio

Yumurta
Üye
Ben Adana'dayım ve değil kraliçe kolonilerine bile denk gelmedim sayılır.

bekonner

Yumurta
Üye
Muğla'da ikamet etmekteyim. Yaklaşık yarım saat önce bahçede gezinirken Camponotus kraliçesine denk gelip kendisini gözlemlemek için test tüpüne aldım. Umarım sizlerde denk gelirsiniz.

özcan

Yumurta
Üye
Muğla'da ikamet etmekteyim. Yaklaşık yarım saat önce bahçede gezinirken Camponotus kraliçesine denk gelip kendisini gözlemlemek için test tüpüne aldım. Umarım sizlerde denk gelirsiniz.
Hocam neresindensiniz, belki bende denk gelirim.

marcesio

Yumurta
Üye
Ege tarafında bulan çok olmuş gördüğüm kadarıyla. Umarım bize de denk gelir diyelim :D

Mustafaovali

Yumurta
Üye
İzmir Ödemiş te ben dün denk geldim 5 tane falan gördüm Camponotus ama bugün noduslar hariç başka hiçbir tür yoktu ortalıkta

MFurkan

Yumurta
Üye
Denizlide bu gün , akşam üstü 20 kadar camponotus sp. 5 6 kadar messor sp. gördüm bir kaç sokak içerisinde.
Bu sezon ne hikmetse uçuşlar daha bi canlı

marcesio

Yumurta
Üye
Ah bir de ben denk gelebilsem ya şu Componotuslara! Ne hikmetse hiç bulamıyorum. Bir sürü Messor kraliçesi görüyorum her gün.

Mustafaovali

Yumurta
Üye
Denizlide bu gün , akşam üstü 20 kadar camponotus sp. 5 6 kadar messor sp. gördüm bir kaç sokak içerisinde.
Bu sezon ne hikmetse uçuşlar daha bi canlı
Aynen messorlar ile acayip bir başlangıç vardı Camponotus lar da bir gün güzel uçtu hatta biri direk uçarken üstüme kondu kanatlarını da bugün döktü hemen bir günde deney tüpüne alıp karanlık bir ortama aldım
İnşallah sırada noduslar ı bekliyorum

marcesio

Yumurta
Üye
Noduslar için Adana'da gün sayıyorum. Kendimce belirlediğim 10+ fazla koloni var. Birkaç tanesinde acayip hareketlilikler var umarım bu sezon alabilirim kraliçelerini :D Ama ne hikmetse asla Camponotus'a denk gelemiyorum.

Mustafaovali

Yumurta
Üye
Ah bir de ben denk gelebilsem ya şu Componotuslara! Ne hikmetse hiç bulamıyorum. Bir sürü Messor kraliçesi görüyorum her gün.
Messor o kadar çok ki döllenip döllenmediğine emin olmadığım için almıyorum
4 tane aldım 2 tek baktıklarım hemen yumurtladı
1 yerde multiqueen denedim ama biri öldü maalesef 3 messor bir de Camponotuslar var

marcesio

Yumurta
Üye
Bende çok fazla Messor aldım ve sonrasında da çok daha fazlasını gördüm. Messor dışında henüz tek bir kraliçe göremedim :D

Mustafaovali

Yumurta
Üye
Noduslar için Adana'da gün sayıyorum. Kendimce belirlediğim 10+ fazla koloni var. Birkaç tanesinde acayip hareketlilikler var umarım bu sezon alabilirim kraliçelerini :D Ama ne hikmetse asla Camponotus'a denk gelemiyorum.
Ben de 5 yuva izliyorum noduslar da ama burada haziran temmuz anca maalesef o yüzden sabırla bekliyorum