Camponotus Tür Sorgulama

Emir123

Media
Üye
Merhaba. C. Herculanus olduğunu düşünüyorum ama muhtemelen başka bir tür, ayak başları ve abdomen başında kızıllık var. Sizce nedir?

Screenshot_20230818_170020_Gallery.jpg

Son düzenleme:

Emir123

Media
Üye
Yeni konu açmayayım çekirge veya cırcır alabilceğim neresi var, antalya çekirge stok yok, ankara canlı yem stok yok

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Yeni konu açmayayım çekirge veya cırcır alabilceğim neresi var, antalya çekirge stok yok, ankara canlı yem stok yok
Ekim gibi çekirge stoğu gelebilirmis cırcır kültürünu bir çalışan patlatmış olduğu için Ocak Kasım ayına kadar yok dedi bildiğim kadarıyla da ülkemizde Antalya çekirge ve Ankara canlı yemden başka üretici yok

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba. C. Herculanus olduğunu düşünüyorum ama muhtemelen başka bir tür, ayak başları ve abdomen başında kızıllık var. Sizce nedir?

Ekli dosyayı görüntüle 29997
Merhaba, öncelikle Camponotus herculeanus olamaz. Çünkü bulduğunuz karınca Tanaemyrmex alt cinsinden bir tür.

Türü hakkında pek bir tahminim yok açıkçası. Karıncayı tam yandan ve tam üstten çekerseniz daha iyi olur. Renkleri bu şekilde pek belli olmamış.

Emir123

Media
Üye
Merhaba, öncelikle Camponotus herculeanus olamaz. Çünkü bulduğunuz karınca Tanaemyrmex alt cinsinden bir tür.

Türü hakkında pek bir tahminim yok açıkçası. Karıncayı tam yandan ve tam üstten çekerseniz daha iyi olur. Renkleri bu şekilde pek belli olmamış.
Aynen öyle bir an benzettim fakat değilmiş bir denk gelemedim şu türe

Kalite çok düşüyor olmazsa discord üzerinden atarım, festai gibi ama çokta benzemiyor, yayla tarafında buldum bu kadar şanssız olamam sanırım 30km yol gidip bahçemde olan türden bulacak kadar 🤣

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Aynen öyle bir an benzettim fakat değilmiş bir denk gelemedim şu türe

Kalite çok düşüyor olmazsa discord üzerinden atarım, festai gibi ama çokta benzemiyor, yayla tarafında buldum bu kadar şanssız olamam sanırım 30km yol gidip bahçemde olan türden bulacak kadar 🤣
O bölgede bu türün popülasyonu çok fazla olmalı. Bu yaz bulan çok kişi gördüm:D.