Camponotus Sp. Kraliçesi Pupayı kaybetmiş.

Hürkan

Larva
Üye
Merhabalar arkadaşlar,

Memlekette hiç Camponotus cinsi görememem nedeniyle bir kraliçe edinmeye karar vermiştim. Yaklaşık 4 gün önce 1 koza ve 8-10 civarında yumurtayla birlikte kraliçem elime ulaştı. Bugün kontrol ettiğimde ise tüpün hiçbir yerinde kozayı göremedim. "Acaba işçi çıktı mı?" diye dikkatlice baktım ancak ne bir işçi var ne de herhangi bir koza kalıntısı.

Kraliçe geldiğinden beri oldukça sakin bir tutum sergiliyordu, ben de direkt olarak karanlık ve kapalı bir ortama almıştım. Bugün sadece asetat kağıdını hiç oynatmadan göz ucuyla kontrol etmek istedim ve bu durumu fark ettim.

Stresten kozasını yemiş olabilir diye düşündüm ama açıkçası buna neden olacak bir stres unsuru yok gibi. Diyelim ki yedi, yine de bir kalıntı kalması gerekmez miydi sizce de?

Durumu sizlere danışmak istedim. Teşekkür ederim, iyi hobiler dilerim.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Belki pamukların içine koymuş olabilir veya sıcaktan, nemden ya da sıcaktan strese girip yemiş olabilir, işçilerde yemiş olabilir protein için yani daha fazla ayrıntı verirsen benden daha bilgili arkadaşlar daha net birşey diyebilirler.

Hürkan

Larva
Üye
Sıcaklık olarak 25 derece civarlarında bulunduğu konum. hiç işçisi yok ve besine ihtiyaç duyacak kadar uzun değil bulunma süresi.

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Sıcaklık olarak 25 derece civarlarında bulunduğu konum. hiç işçisi yok ve besine ihtiyaç duyacak kadar uzun değil bulunma süresi.
Doğruyu söylemek gerekirse önceden işçisi çıkıp ölmüş olabilir sana veren arkadaş besin vermemiş olabilir çok fazla ihtimal var.

Doğruyu söylemek gerekirse önceden işçisi çıkıp ölmüş olabilir sana veren arkadaş besin vermemiş olabilir çok fazla ihtimal var.
Kraliçe ve tüpü incele herhangi bir aksilik var mı ya da cinsi başkadır camponotus olduğuna emin misin? Birde bunlar benim yorumlarım farklı birşeyde olabilir ama şartlar normalse daha fazla yorum yapıp kafanı karıştırmayayım benden daha deneyimli arkadaşları bekleyelim bende merak ettim acaba niye yedi.

Ama sadece kozayı yiyip yumurtaları yememesi garip karıncalar ileri nesli düşününen hayvanlar yenecek olsa yumurta yenirdi ama pamuğada sarmış olabilir Tuğkan abinin nodusları öyle yapmıştı kuma veya birşeye sarmış olabilir ya da pamuğun altına sokmayı denemiş olabilir.

Son düzenleme:

ömer_

Pupa
Üye
Merhabalar arkadaşlar,

Memlekette hiç Camponotus cinsi görememem nedeniyle bir kraliçe edinmeye karar vermiştim. Yaklaşık 4 gün önce 1 koza ve 8-10 civarında yumurtayla birlikte kraliçem elime ulaştı. Bugün kontrol ettiğimde ise tüpün hiçbir yerinde kozayı göremedim. "Acaba işçi çıktı mı?" diye dikkatlice baktım ancak ne bir işçi var ne de herhangi bir koza kalıntısı.

Kraliçe geldiğinden beri oldukça sakin bir tutum sergiliyordu, ben de direkt olarak karanlık ve kapalı bir ortama almıştım. Bugün sadece asetat kağıdını hiç oynatmadan göz ucuyla kontrol etmek istedim ve bu durumu fark ettim.

Stresten kozasını yemiş olabilir diye düşündüm ama açıkçası buna neden olacak bir stres unsuru yok gibi. Diyelim ki yedi, yine de bir kalıntı kalması gerekmez miydi sizce de?

Durumu sizlere danışmak istedim. Teşekkür ederim, iyi hobiler dilerim.
Hocam, kozayı yok olduğunu varsayıyorum, bunun muhtemel sebebi stres ancak nasıl strese girdi sorularini cevaplamak yerine olan olmuş diyelim. Geçmiş olsun , çözüm olarak sen yinede takviyesini yap hocam işimizi sağlama alalım. şekerli su ekle, un kurdu ekle.
Onun dışında compotonuslarda sıcaklık çok önemli faktör gelişmelerinde.
27-30 derece arası olsa daha iyi olur kraliçe için.
Kalıntı konusunda kraliçe afiyetle yemiş olabilir iz kalmamış olabilir.
Umarım çok güzel bir koloni olur hocam🙂