Camponotus sp. ani ölümler

KarıncaAcemisi

Yumurta
Üye
Yaklaşık 1.5 yıllık Campontus kolonimdeki işçi ve majorlar dış dünyaya çıkıp aşırı yorgunmuş gibi zayıflayarak kıvrılıp ölüyorlar. Son 1 hafta içerisinde değişik bir şey yapmadım yaklaşık 10 adet vardı şimdi 20 ye çıktı ölümler. Kraliçe sağlıklı duruyordu kontrol ettiğimde 1 yeni test tüpü eklemiştim onun dışında hiçbir durum değişikliği olmadı sebebi hakkında fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

( ölmeden önce dışarıya çıkıyorlar ve hepsi köşelerde toplanıyor uyuklar veya sersemler gibi sakince ölüyorlar )
( ölen karıncaların abdomenleri dolu yani aç ölmemişler )
( son 1 haftada 2 ölüm vardı 2 günde 20 ölüm gerçekleşti )
( son besleme 2-3 gün önce yapıldı )
(mite yok küf yok ve zehirlendiklerini düşünmüyorum)

Moderatör tarafında düzenlendi:

ertnas

Yumurta
Üye
Yaklaşık 1.5 yıllık Campontus kolonimdeki işçi ve majorlar dış dünyaya çıkıp aşırı yorgunmuş gibi zayıflayarak kıvrılıp ölüyorlar. Son 1 hafta içerisinde değişik bir şey yapmadım yaklaşık 10 adet vardı şimdi 20 ye çıktı ölümler. Kraliçe sağlıklı duruyordu kontrol ettiğimde 1 yeni test tüpü eklemiştim onun dışında hiçbir durum değişikliği olmadı sebebi hakkında fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

( ölmeden önce dışarıya çıkıyorlar ve hepsi köşelerde toplanıyor uyuklar veya sersemler gibi sakince ölüyorlar )
( ölen karıncaların abdomenleri dolu yani aç ölmemişler )
( son 1 haftada 2 ölüm vardı 2 günde 20 ölüm gerçekleşti )
( son besleme 2-3 gün önce yapıldı )
(mite yok küf yok ve zehirlendiklerini düşünmüyorum)
Campontus kolonisindeki bu ani ve hızlı ölümler oldukça verici endişe görünüyor. Belirttiğin tüm ayrıntılara göre olası birkaç sebep üzerinde durabiliriz: 1. **Zehirlenme veya Toksinler**: Zehirlenme olmadığını düşünsen de, son eklendiği yeni test tüpü veya tüp içindeki şemalar (pamuk, su, vs.) depolanmış kimyasallarla temas etmiş olabilir. Test tüplerinin içerdiği materyalde, depolandığı yerde veya temizlendiği malzemelerde toksin oluşmuş olabilir.

Mehmedlbozan

Yumurta
Üye
Aynı şey benim mossor kolonimdede oluyor 1haftada 100lerce karınca öldü bende konu actım bi arkadaş olabilecek durumları yazmıştı bende o belirtiler yok herşey düzgün istersen bi bak belki yardımcı olabilecek bi durum vardır