Camponotus Siyah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

korsal

Yumurta
Üye
Herkese merhabalar yaklaşık 40 gün önce bulduğum Camponotus kraliçesinin ilk yavrularını aldım ama bu nedir Camponotus SP. olarak kalsın istemiyorum.
Kraliçenin bacaklarının ortasında kalan bölgede hafif sarılık var geri kalan yeri siyah. İşçilerin de abdomeni büyüdükçe siyahtan siyah beyaza dönüşüyor. IMG_20241005_205908_847.jpgIMG_20241005_205749_135.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20241005_205846_151.jpg
    IMG_20241005_205846_151.jpg
    12.3 KB · Görüntüleme: 97
Moderatör tarafında düzenlendi:

EastBlood

Yumurta
Üye
Büyük ihtimalle Camponotus Sp. ancak yakın çekimde belli olur alt türü, dediğiniz gibi abdomenler beyaz renge dönmeye başladıysa Camponotus Vagus olma ihitmali de var. Ayrıca koloniyi sahipendirmeyi düşünüyosanız ben talibim. Elimdeki türlerin dışında büyük işçili türleri edinmek istiyorum ve Camponotus'un diğer türlerini de arıyodum. İlgilenirseniz dmden yazabilirsiniz.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Büyük ihtimalle Camponotus Sp. ancak yakın çekimde belli olur alt türü, dediğiniz gibi abdomenler beyaz renge dönmeye başladıysa Camponotus Vagus olma ihitmali de var. Ayrıca koloniyi sahipendirmeyi düşünüyosanız ben talibim. Elimdeki türlerin dışında büyük işçili türleri edinmek istiyorum ve Camponotus'un diğer türlerini de arıyodum. İlgilenirseniz dmden yazabilirsiniz.
Camponotus sp. ifadesi bir tür değildir, aksine türünün bilinmediği anlamına gelir. Ayrıca neredeyse bütün karıncalarda abdomen şiştikçe genişlediğinden ötürü beyazlamaya başlar, bundan Vagus olduğunu nasıl çıkarabildiniz anlamadım. Arkadaş sahiplendirmek istese belirtirdi diye düşünüyorum bu da anlamlandıramadığım başka bir kısım. Muhtemelen hobide yenisiniz o yüzden fazla yüklenmek istemiyorum ama lütfen sadece konuşmak için konuşmayın.

Herkese merhabalar yaklaşık 40 gün önce bulduğum Camponotus kraliçesinin ilk yavrularını aldım ama bu nedir Camponotus SP. olarak kalsın istemiyorum.
Kraliçenin bacaklarının ortasında kalan bölgede hafif sarılık var geri kalan yeri siyah. İşçilerin de abdomeni büyüdükçe siyahtan siyah beyaza dönüşüyor. Ekli dosyayı görüntüle 44427Ekli dosyayı görüntüle 44428
Ekli dosyayı görüntüle 44429
Bu fotoğraflarla tür tespitinin mümkün olduğunu pek sanmıyorum. Eğer işçi kaybınız olursa makro fotoğraflarını çekip atarsanız daha doğru bir sonuca ulaşabilirsiniz.

egemen1273

Yumurta
Üye
Camponotus sp. ifadesi bir tür değildir, aksine türünün bilinmediği anlamına gelir. Ayrıca neredeyse bütün karıncalarda abdomen şiştikçe genişlediğinden ötürü beyazlamaya başlar, bundan Vagus olduğunu nasıl çıkarabildiniz anlamadım. Arkadaş sahiplendirmek istese belirtirdi diye düşünüyorum bu da anlamlandıramadığım başka bir kısım. Muhtemelen hobide yenisiniz o yüzden fazla yüklenmek istemiyorum ama lütfen sadece konuşmak için konuşmayın.
Hobide yeni olduğundan emin misin, forumun açıldığı ilk günlerde katılmış

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Hobide yeni olduğundan emin misin, forumun açıldığı ilk günlerde katılmış
Tecrübe her zaman geçerli olmayabiliyor. Tecrübe denilen şey de boş ya da dolu olabilir. Bir kişinin 2 yıl boyunca sırf karınca beslemesi ya da foruma üye olmasına kıyasla birinin 2-5 ay tecrübeyle başka bir sürü kişiden daha bilgili olabilir. Yani asıl önemli olan tecrübe değil, tecrübenin kazandırdığıdır.

EastBlood

Yumurta
Üye
Camponotus sp. ifadesi bir tür değildir, aksine türünün bilinmediği anlamına gelir. Ayrıca neredeyse bütün karıncalarda abdomen şiştikçe genişlediğinden ötürü beyazlamaya başlar, bundan Vagus olduğunu nasıl çıkarabildiniz anlamadım. Arkadaş sahiplendirmek istese belirtirdi diye düşünüyorum bu da anlamlandıramadığım başka bir kısım. Muhtemelen hobide yenisiniz o yüzden fazla yüklenmek istemiyorum ama lütfen sadece konuşmak için konuşmayı

Yazıyı iyi okusanız keşke türün Vagus olduğunu doğrudan belirtmedim, net fotoğraflarla veya arkadaşın soylediklerine göre Vagus olma ihtimali var diye belirttim. Ayrica türü sahiplendirmek istemesi ya da istememesi kendisinin tercihi ben bu yönde düşüncesi olursa diye sormak istedim sadece. Siz de cümleleri düzgün okumadan sırf yorum yapmak için yorum yapmayın lütfen. İyi hobiler dilerim...

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Yazıyı iyi okusanız keşke türün Vagus olduğunu doğrudan belirtmedim, net fotoğraflarla veya arkadaşın soylediklerine göre Vagus olma ihtimali var diye belirttim. Ayrica türü sahiplendirmek istemesi ya da istememesi kendisinin tercihi ben bu yönde düşüncesi olursa diye sormak istedim sadece. Siz de cümleleri düzgün okumadan sırf yorum yapmak için yorum yapmayın lütfen. İyi hobiler dilerim...
Abdomeninde ki beyazlıkların Vagus türü ile bağlantılı olduğunu söylemişsiniz böyle bir mevzu yok, yani "sallamak" dışında bir şey yapmamışsınız. Forumda herkes bir şeyler sallarsa forumun bir manası kalmaz. Ayrıca gördüğünüz her koloniye sahiplendiriyor musun diye sormak, yolda geçen birinin çantasını istemekten farksız ve sadece konuyu kirletiyor o yüzden anlamlandıramadığımı söyledim. Eğer sırf konuşmak için konuşmassanız, birilerinin yorum yapmasına gerek kalmaz.

halil123

Yumurta
Üye
Kanka arkadaş böyle bir tahmin yürütmüş yanlışsa yanlış doğruysa doğru niye üstüne gidiyorsun?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
kanka arkadaş böyle bir tahmin yürütmüş yanlışsa yanlış doğruysa doğru niye üstüne gidiyorsun
Arkası dolu olmayan tahminlerle dolmamalı forum. Eğer üstelemese uzatmam zaten. Her canlıda görülen özelliği spesifik bir tür ile bağdaştırmış. Sonra bunu yapmadığını ve benim yanlış okuduğumu söylemiş.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
kanka arkadaş böyle bir tahmin yürütmüş yanlışsa yanlış doğruysa doğru niye üstüne gidiyorsun
Burada olan şey sadece tahmin yürütmek değil. Yaptığı tahmin yanlış ve bu tahmini yapma yolu da yanlış, buna rağmen Ecakar ona doğrusunu söylerken ona karşı gelip yaptığı hatayı doğru olduğunu devamlı olarak itiraz ederek hatalı bilgi vermeye devam etmesini hiç doğru bulmuyorum. Yaptığın yorumlara dikkat et lütfen, yazmadan önce düşün; benim kimseye inadım yok ama EastBlood adlı kullanıcının yaptığı doğru bir davranış değil.
Herkese iyi günler, iyi hobiler dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...