Camponotus sanctus

Oonex

Yumurta
Üye
Elimde iki adet kraliçem mevcut birisi çok stresli olduğu için sürekli yumurtalarını yiyorlar diğeri ise pupa haline getirmiş durumda. Sürekli yumurtalarını yediği için ilerde sıkıntıya düşeceğiz. Diğer kolonideki pupalardan birini ona transfer etsem kabul edebilir mi?

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
aynı türse etme ihtimali var tabi ama ikisi de çok strese girecek bu durumdan pupaya da zarar verebilir. denemeden öğrenemezsin tabi

Oonex

Yumurta
Üye
aynı türse etme ihtimali var tabi ama ikisi de çok strese girecek bu durumdan pupaya da zarar verebilir. denemeden öğrenemezsin tabi
denemem lazım çünkü şuana kadar işçileri çıkması gerekliydi. Başka öneriniz varsa sonuna kadar açığım.

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Elimde iki adet kraliçem mevcut birisi çok stresli olduğu için sürekli yumurtalarını yiyorlar diğeri ise pupa haline getirmiş durumda. Sürekli yumurtalarını yediği için ilerde sıkıntıya düşeceğiz. Diğer kolonideki pupalardan birini ona transfer etsem kabul edebilir mi?
stresli olanı sessiz titreşimsiz karanlık bir yere koy 2 hhafta fln bakma boşu boşuna diğer kraliçeyide strese sokma

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
pupa alacağın kraliçeye zarar vermeden alıp koy diğerine bence. bir şeyleri denemeden göremeyiz

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Bu arada kraliçe kolay kolay yumurtalarını yemez formica ve cata gibi yumurtalı bir şekilde kargoya verdim 2 günlük yolculuk yapmasına rağmen yumurtalarını yemediler yumurtalarını yemesinin stres kaynaklı değilde başka birşeyden kaynaklandığını düşünüyorum nolur nolmaz bence bir adet un kurdu verin yedikten sonra alın ve temizleyin ardından onu 3 hafta boyunca karanlık titreşimsiz bir ortamda tutun (kımızı asetat kağıdı ile değil tamamen karanlık olacak şekilde) ve eminim ki gelişim alacaksınız ne kadar protein ile beslerseniz yumurtlama o kadar tetiklenecektir ayrıca pupalı olan kraliçenizden 1 adet pupa çalıp diğerine koyun işçi çıktıktan sonra kraliçenize yardım edecektir

Oonex

Yumurta
Üye
Bu arada kraliçe kolay kolay yumurtalarını yemez formica ve cata gibi yumurtalı bir şekilde kargoya verdim 2 günlük yolculuk yapmasına rağmen yumurtalarını yemediler yumurtalarını yemesinin stres kaynaklı değilde başka birşeyden kaynaklandığını düşünüyorum nolur nolmaz bence bir adet un kurdu verin yedikten sonra alın ve temizleyin ardından onu 3 hafta boyunca karanlık titreşimsiz bir ortamda tutun (kımızı asetat kağıdı ile değil tamamen karanlık olacak şekilde) ve eminim ki gelişim alacaksınız ne kadar protein ile beslerseniz yumurtlama o kadar tetiklenecektir ayrıca pupalı olan kraliçenizden 1 adet pupa çalıp diğerine koyun işçi çıktıktan sonra kraliçenize yardım edecektir
Bende stres kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Un kurdu gibi canlı yem elimde bulunmuyor bunun yerine ne gibi alternatif bir protein kaynağı verebilirim. İlk aklıma gelen yumurta beyazı oluyor.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben Besin eksikliğinden ötürü yediğini düşünüyorum. Aslında kraliçeleri ben bulmadım bir yerlerden 2 adet edindim ve yumurtalı olarak geldiler. Stresli değillerdi ama yumurtalarını iki kraliçe de bir güzel yedi. Deneme amaçlı birini test tüpünü değiştirdim. Saf su bölümüne abartmadan biraz şekerli su enjekte ettim. Birde kendi bahçemizde çıkan karısı sularından damlattım. Şuan bu işlemi uyguladığım kraliçe pupa aşamasına geçti. Protein vermedim ama şekerle biraz kendini toparlamasını sağladım.

Son düzenleme:

Kadircıkla

Larva
Üye
Ben ölen santcus kraliçemin 8 Pupasını ve iki işçisini diğer kolonime ekledim hiç sıkıntı çıkmadı anında kabul ettiler