Camponotus Sanctus mu Festai mi? Teşekkürler

korsal

Yumurta
Üye
Herkese merhabalar .

Hobiye yeni başlıyorum ( Kısmetse : ) )

Biraz araştırma yaptım bana göre olduğunu düşündüğüm Camponotus Sanctus u keşfetti.

En hoşuma giden özellikleri Kış uykusu olmaması , Büyük olmaları ve rehber içeriklerinin internette bulunabilmesi.

Benim için bu türü bulmak zor olduğunu düşündüğüm için İnternetten satın almak istedim.

Bir site buldum sitede bir de Camponotus Festai diye bir tür daha var .

Aralarında ne fark vardır ? ve bana önerebileceğiniz alışverişte güvenli bir site vs var mıdır ?

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Ant store turkey güvenilir önerebilirim kraliçe satın almak için siz hangi sitelere bakmıştınız

hakan_can

Yumurta
Üye
UndergroundAntWorld sitesini öneririm ben istanbul da yaşıyorum ve burada companatus sancus bulamicağim için gidip araştırıp oradan aldım 300tl 8-10 işçili ve bolca pupalı koloniler var. Kargo elime güzel geldi açarken vidyo cekmelisiniz ve bir sorun oluştuğunda ertesi gün anında gönderim yapıyorlar. Biraz detaylı sordum ve elinde binlerce koloni olduğunu söyledi bende nasıl bu kadar yaptınız dedim oda bana şunu dedi (direk onun lafıdır) "Türkiye’nin her yerinde toplayıcılarımız var ve ek olarak TÜBİTAK projelerine üniversiteler ile ortak çalışma yapıyor ve destek sağlıyoruz görünenden daha fazlası var açıkçası arka planda" yani güzel baya öneririm ve çeşitli hobi malzemeleri de mevcut hepside 5 yıldız almış

mabeakv2

Pupa
Üye
Herkese merhabalar .

Hobiye yeni başlıyorum ( Kısmetse : ) )

Biraz araştırma yaptım bana göre olduğunu düşündüğüm Camponotus Sanctus u keşfetti.

En hoşuma giden özellikleri Kış uykusu olmaması , Büyük olmaları ve rehber içeriklerinin internette bulunabilmesi.

Benim için bu türü bulmak zor olduğunu düşündüğüm için İnternetten satın almak istedim.

Bir site buldum sitede bir de Camponotus Festai diye bir tür daha var .

Aralarında ne fark vardır ? ve bana önerebileceğiniz alışverişte güvenli bir site vs var mıdır ?
Festai ile sanctus arasında aman aman bi farklılık yok sadece renk farklılıkları ve ufak yapısal farklılıklar var.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Camponotus Festai'nin multiqueen olabildiğini duydum, yapıp başarılı olanları da gördüm. Bence bu da fark.

korsal

Yumurta
Üye
UndergroundAntWorld sitesini öneririm ben istanbul da yaşıyorum ve burada companatus sancus bulamicağim için gidip araştırıp oradan aldım 300tl 8-10 işçili ve bolca pupalı koloniler var. Kargo elime güzel geldi açarken vidyo cekmelisiniz ve bir sorun oluştuğunda ertesi gün anında gönderim yapıyorlar. Biraz detaylı sordum ve elinde binlerce koloni olduğunu söyledi bende nasıl bu kadar yaptınız dedim oda bana şunu dedi (direk onun lafıdır) "Türkiye’nin her yerinde toplayıcılarımız var ve ek olarak TÜBİTAK projelerine üniversiteler ile ortak çalışma yapıyor ve destek sağlıyoruz görünenden daha fazlası var açıkçası arka planda" yani güzel baya öneririm ve çeşitli hobi malzemeleri de mevcut hepside 5 yıldız almış
Evet bende bu siteden bakıyordum .

korsal

Yumurta
Üye
Festai ile sanctus arasında aman aman bi farklılık yok sadece renk farklılıkları ve ufak yapısal farklılıklar var.
Teşekkür ederim aslında çok önemli bir detay .

Yaklaşık 1.5 ay içinde çıkar. Bu süre sıcaklık ve stres durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
tamam teşekkürler

Hocam Camponatuslarda genelde yumurtadan işçiye 6-8 hafta sürüyor diye biliyorum fakat bu süre bir çok etkene göre değişebiliyor sıcaklık, beslenme misal halihazırda işçiler olunca larvaları besleyebiliyorlar ve gelişim hızlanıyor. Yani süreç değişken.
elimde başka kraliçeler olsaydı işçi eklemeyi denerdim ama gereksiz stres yaratmamak için denemeyeciğim, saol yorumun için.

korsal

Yumurta
Üye
Daha almadım ama muhtemelen Sanctus alacağım .

Spartan

Yumurta
Üye
Hocam aldığım koloni patlatılmıştı açıkçası çok tavsiye etmem canlı alımı için ama malzeme konusunda başarılı

korsal

Yumurta
Üye
Hocam aldığım koloni patlatılmıştı açıkçası çok tavsiye etmem canlı alımı için ama malzeme konusunda başarılı
Aldım ; Camponotus Sanctus (7-10 işçişi)
Suluk
16x160 cam tüp
Tek tüp sabitleyici
Plastik Damlalık
İkili Aktarma aparatı

Peki neden dedin patlatılmış derken ? o ne demek açarmısın ?

mabeakv2

Pupa
Üye
Suluk
16x160 cam tüp
Tek tüp sabitleyici
Plastik Damlalık
İkili Aktarma aparatı

Yani doğada hali hazırda bi yuvanın kraliçesiyken kazılarak yada daha farklı yöntemlerle kraliçenin alınması demektir bizde buna patlatılan koloniler, bu eylemede patlatmak deriz :d.

Spartan

Yumurta
Üye
Suluk
16x160 cam tüp
Tek tüp sabitleyici
Plastik Damlalık
İkili Aktarma aparatı

Bende camponotus aldım hiç yumurtası yoktu hala yok tavsiye etmiyorum

korsal

Yumurta
Üye
Yani doğada hali hazırda bi yuvanın kraliçesiyken kazılarak yada daha farklı yöntemlerle kraliçenin alınması demektir bizde buna patlatılan koloniler, bu eylemede patlatmak deriz :d.
Anladım teşekkür ederim . Peki bunun ne gibi dezavantajları oluyor ?

mabeakv2

Pupa
Üye
bilmiyorum ama geldiğinde hiç yumurtası yoktu normalde olması grerkiyor
Yumurta olmaması cinsle alakalı bir sorun değil birincisi bu , yumurta olmamasının sebebi çok genel olarak çevresel problemler sen satın almış aldığında da yumurtasız oldugundan bahsetmişsin. BUNUN SEBEBİ kargoda yaşadığı stres ve ondan kaynaklı yumurtalarını yemesi anlatabiliyormuyum. Yada koloni patlatılıp alınmış bir kraliçe olabilir bunun ucuda strese bağlanıyor. Senin de camponotus cinsini önermemen ayrı bir sorun Camponotus bu hobide besleyebilecegin en kral(tam hobilik) cinstir. Öneride bulunurken heleki camponotus cinsi için öznellikten arınırsan iyi olur.

Yumurtlamayan camponatus için önerim. Şekerli su yada yumurta akı şekerli su karışımı takviyesi yapman ve kraliçeni 2 3 hafta rahat bırakmandır.

Spartan

Yumurta
Üye
Yumurta olmaması cinsle alakalı bir sorun değil birincisi bu , yumurta olmamasının sebebi çok genel olarak çevresel problemler sen satın almış aldığında da yumurtasız oldugundan bahsetmişsin. BUNUN SEBEBİ kargoda yaşadığı stres ve ondan kaynaklı yumurtalarını yemesi anlatabiliyormuyum. Yada koloni patlatılıp alınmış bir kraliçe olabilir bunun ucuda strese bağlanıyor. Senin de camponotus cinsini önermemen ayrı bir sorun Camponotus bu hobide besleyebilecegin en kral(tam hobilik) cinstir. Öneride bulunurken heleki camponotus cinsi için öznellikten arınırsan iyi olur.

Yumurtlamayan camponatus için önerim. Şekerli su yada yumurta akı şekerli su karışımı takviyesi yapman ve kraliçeni 2 3 hafta rahat bırakmandır.
koloni olarak aldım 2 yumurta ile geldi sadece kraliçe olarak değil

Spartan

Yumurta
Üye

Camponotusu önermiyorum diye birşey söylemedim o siteyi canlı alımı için önermiyorum