Camponotus sanctus Kolonim için hangi formikaryum

İsmail96

Yumurta
Üye
Componstus kolonim büyüdü, artık tüp dar geliyor. Ytong mu kullanmam daha sağlıklı olur veyahut başka öneriniz var mı

Ayrıca kraliçe yumurtlamayı bi hayli azalttı tüpün darlığıyla alakalı olabilir mi

Elreirrn

Yumurta
Üye
Componstus kolonim büyüdü, artık tüp dar geliyor. Ytong mu kullanmam daha sağlıklı olur veyahut başka öneriniz var mı

Ayrıca kraliçe yumurtlamayı bi hayli azalttı tüpün darlığıyla alakalı olabilir mi
Fotosunu atabilirmisin?

waynhen

Pupa
Üye

Hocam ytong yapanları gördüm.İlerde sorun oldu mu herhangi bilgim yok tabi.
Yumurtlamasının yavaşlaması kışın yaklaşmasından kaynaklı olabilir.Çünkü enerji harcamak istemeyebilir.Zaten kış uykusuna yatırmanız gerek bu ay sonunda.
Sevgilerle ☺️

İsmail96

Yumurta
Üye
Öncelikle Hocam ytong yapanları gördüm.İlerde sorun oldu mu herhangi bilgim yok tabi.
Yumurtlamasının yavaşlaması kışın yaklaşmasından kaynaklı olabilir.Çünkü enerji harcamak istemeyebilir.Zaten kış uykusuna yatırmanız gerek bu ay sonunda.
Sevgilerle ☺️
Öncelikle teşekkür ediyorum. Componatus kış uykusuna yatmıyor diye biliyorum yanlış mıyım acaba?

Fotosunu atabilirmisinsuan

Şuanda evde değilim birkaç saate çekicem

waynhen

Pupa
Üye
Kış uykusu demek istediğim dinlendirme anlamında.Genelde 10° altında dinlendiriliyor.

İsmail96

Yumurta
Üye
Öncelikle Hocam ytong yapanları gördüm.İlerde sorun oldu mu herhangi bilgim yok tabi.

Öncelikle teşekkür ediyorum. Componatus kış uykusuna yatmıyor diye biliyorum yanlış mıyım acaba?

Şuanda evde değilim birkaç saate çekicem

Ekli dosyalar

• IMG_7121.jpeg
    IMG_7121.jpeg
    82.5 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_7120.jpeg
    IMG_7120.jpeg
    74.6 KB · Görüntüleme: 15

Elreirrn

Yumurta
Üye
Alanın yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Ytong olur ama boyutuna göre yapmalısın. Çok büyük olmasın.

Bence darlığı ile alakası yoktur arkadaşın dediği gibi olabilir. Modlara danışman en iyisi olur.

Son düzenleme: