Camponotus sanctus karınca hakkında bilgisi olan var mı?

ertnas

Yumurta
Üye
Ben resimde gördüğünüz ürünleri aldım. Başlangıçta tüpte besleyip sonradan formikaryuma almayı düşünüyorum ama internetten bulamadığım bazı sorularım var. Bu koloni 5-15 işçili bir koloni, bu koloninin tüpünü outworlde bağlamama gerek var mı, yoksa nüfusu artınca mı koymam gerek? Ve bunlara un kurdunu canlı mı vermem gerek yoksa nüfusunun artmasını mı bekleyeyim? Yaralanmasını istemiyorum ve ne kadar un kurdu vermem gerek? Mesela 10 kişilik koloniye hangi boyutta ne kadar verilmesi gerek? Normalde internette araştırdığıma göre nüfusu az ve tüpte beslenen koloniye canlı yem vermeyin diyorlar stresten ölebiliyorlarmış. Bu hobiye yeni başladığım için her şeyi bilmiyorum bunlar dışında ekstra bana bilgi verebilecek varsa çok sevinirim. Ve bu kraliçe formikaryumda nasıl su içebiliyor en yakındaki su outworldte, işçiler mi içiriyor ?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-09-18 204433.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-18 204433.png
    82.7 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2024-09-18 204350.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-18 204350.png
    76.8 KB · Görüntüleme: 24
Moderatör tarafında düzenlendi:

pegasuZX

Yumurta
Üye
Ben resimde gördüğünüz ürünleri aldım. Başlangıçta tüpte besleyip sonradan formikaryuma almayı düşünüyorum ama internetten bulamadığım bazı sorularım var. Bu koloni 5-15 işçili bir koloni, bu koloninin tüpünü outworlde bağlamama gerek var mı, yoksa nüfusu artınca mı koymam gerek? Ve bunlara un kurdunu canlı mı vermem gerek yoksa nüfusunun artmasını mı bekleyeyim? Yaralanmasını istemiyorum ve ne kadar un kurdu vermem gerek? Mesela 10 kişilik koloniye hangi boyutta ne kadar verilmesi gerek? Normalde internette araştırdığıma göre nüfusu az ve tüpte beslenen koloniye canlı yem vermeyin diyorlar stresten ölebiliyorlarmış. Bu hobiye yeni başladığım için her şeyi bilmiyorum bunlar dışında ekstra bana bilgi verebilecek varsa çok sevinirim. Ve bu kraliçe formikaryumda nasıl su içebiliyor en yakındaki su outworldte, işçiler mi içiriyor ?
Bence verme kurt . 30 işçiyi bekle. Öldürüp ver. Birde suluk almasaydın daha iyi olurdu. Çünkü bir tüp hazırla ağzına kadar şekerli su olsun, pamuk koy en uca karıncalar oradan şekerli su içsin. Hortumla bağla o tüpe.

farmageddon

Yumurta
Üye
Kargo çalışanları paketleri çok hırpalıyor, karıncalar stresli olacaktır.
Teslim aldıktan sonra birkaç gün sessiz ve titreşimsiz bir ortamda ışık almayacak şekilde dinlendir. Eğer besinleri yoksa dinlendirmeden önce besin verebilirsin.
Outworlde bağlayabilirsin ama işçi sayısı az olduğu için forage yoğun olmaz. Yani dışarıda bir anda çok sayıda karınca göremezsin. O yüzden sayıları biraz daha artana kadar tüpte besleme yapmanı öneririm. Böylece enerjilerini foraging, keşif ve outworld düzenlemesi için değil, tamamen brood yani yavrular için harcarlar. Formikaryuma şu anda aktarmanı önermem, işçi sayısı çok az.
Un kurdu az miktarlarda verebilirsin ama kesinlikle canlı verme. Öldürürken boğuşuyorlar ve gözle fark edilmese bile karıncalarda yaralanma ve travma oluşabilir, özellikle genç kolonilerde. Un kurdunu öldürüp küçük dilimler halinde verebilirsin.
Çoğu karınca nemli yüzeylerden ve çeperlerden su ihtiyacını karşılayabilir. Buna ek olarak trophallaxis vasıtasıyla sosyal mide paylaşırlar ve ağızdan ağıza besin ve su aktarabilirler. Böylece hem kraliçenin hem de broodun besin ihtiyacı eksiksiz karşılanır.

ertnas

Yumurta
Üye
Kargo çalışanları paketleri çok hırpalıyor, karıncalar stresli olacaktır.
Teslim aldıktan sonra birkaç gün sessiz ve titreşimsiz bir ortamda ışık almayacak şekilde dinlendir. Eğer besinleri yoksa dinlendirmeden önce besin verebilirsin.
Outworlde bağlayabilirsin ama işçi sayısı az olduğu için forage yoğun olmaz. Yani dışarıda bir anda çok sayıda karınca göremezsin. O yüzden sayıları biraz daha artana kadar tüpte besleme yapmanı öneririm. Böylece enerjilerini foraging, keşif ve outworld düzenlemesi için değil, tamamen brood yani yavrular için harcarlar. Formikaryuma şu anda aktarmanı önermem, işçi sayısı çok az.
Un kurdu az miktarlarda verebilirsin ama kesinlikle canlı verme. Öldürürken boğuşuyorlar ve gözle fark edilmese bile karıncalarda yaralanma ve travma oluşabilir, özellikle genç kolonilerde. Un kurdunu öldürüp küçük dilimler halinde verebilirsin.
Çoğu karınca nemli yüzeylerden ve çeperlerden su ihtiyacını karşılayabilir. Buna ek olarak trophallaxis vasıtasıyla sosyal mide paylaşırlar ve ağızdan ağıza besin ve su aktarabilirler. Böylece hem kraliçenin hem de broodun besin ihtiyacı eksiksiz karşılanır
çok teşşekkür ederim birşey soracam ben 2 tüp aldım yeniye koyup eskisini temizlerim diye şekerli suyu nasıl verecem yeterince tüp yok acaba tüpü outwolde mi bağlasam şekerli suyu suluğa koyarım ve ne zamanda bir un kurdu vereyim (daha elime kargo gelmedi)

farmageddon

Yumurta
Üye
çok teşşekkür ederim birşey soracam ben 2 tüp aldım yeniye koyup eskisini temizlerim diye şekerli suyu nasıl verecem yeterince tüp yok acaba tüpü outwolde mi bağlasam şekerli suyu suluğa koyarım ve ne zamanda bir un kurdu vereyim (daha elime kargo gelmedi)
Rica ederim. Karıncaların olduğu tüpte pamuğu açıp damlalıkla şekerli su verebilirsin. Damlayı karıncaların olduğu nemli tarafa değil de ağız tarafına bırakırsan hem yumurtalara gitmez hem de temizlemesi kolay olur. Yalnızca damla çok büyük olmasın, olursa da bir pamuk yardımıyla fazla kısmını alabilirsin. Un kurdunu da bu aşamada haftada 1-2 verebilirsin. Miktar olarak tüketme hızlarını takip edersen daha iyi olur. Ama canlı vermeni kesinlikle önermem. Tüp karıncalar için nest ve nestin içinde yabancı bir böcekle boğuşmak kraliçe dahil tüm koloniyi strese sokar.

cosmos

Yumurta
Üye
Aynı sitede çok küçük outworld de bulunuyordu onu da alırsanız tüpe monte edip besleme ve temizlik işlerini çok daha kolay yapabilirsin küçük olacağı için koloniyi stres vb. etkilemez.