Camponotus sanctus kafa karışıklığı

Karınca_Hobim

Yumurta
Üye
Merhaba, Camponotus sanctus hakkında bazı kişiler tahtadan başka yerde yumurta ve işçi alamazsın, bazı kişiler ise test tüpünde de yumurta ve işçi alabilirsin diyor. Camponotus sanctus kraliçesinden test tüpünde yumurta ve işçi alınır mı?

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Merhaba, Camponotus sanctus hakkında bazı kişiler tahtadan başka yerde yumurta ve işçi alamazsın, bazı kişiler ise test tüpünde de yumurta ve işçi alabilirsin diyor. Camponotus sanctus kraliçesinden test tüpünde yumurta ve işçi alınır mı?
Hiç bir sorun olmaz test tüpü ayrıca sanctus olduğunu nerden biliyorsunuz?

Karınca16

Majör
Yardımsever
Üye
İlk öncelikle bir Camponotus bulursanız sanctus olup olmadığını anlayamazsınız. Test tüpünde beslerseniz yumurta ve işçi alırsınız. Kim size bu bilgiyi verdiyse yanlış bilgi vermiş.

Moderatör tarafında düzenlendi:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Camponotuslar ahşap ve ağaçların içinde de yaşadıklarından ve diğer bir adları ''marangoz karınca'' olduğundan böyle söylenmiş olabilir. Ama böyle bir şey yok elbette. Tüpte de bir koloni oluşturabilirsiniz. Ayrıca aklınızda bulunsun çoğu ahşap formikaryum zamanla küf ve şişme yapar. Uzun kullanım için çoğu uygun değildir. Ve karıncanızın camponotus sanctus olduğunu belirlemeniz mirmekolog değilseniz veya mirmekolog bir tanıdığınız yoksa imkansızdır. Camponotus sp diyebilirsiniz.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
İlk öncelikle bir Camponotus bulursanız sanctus olup olmadığını anlayamazsınız. Test tüpünde beslerseniz yumurta ve işçi alırsınız. Kim size bu bilgiyi verdiyse yanlış bilgi vermiş.
Konuyu öne çıkarttığım için üzgünüm ama küçük bir açıklama yapmam gerek. “Santcus olup olmadığını anlayamazsınız.” demek doğru olmaz. “Makro çekim olmadan anlamak zordur.” veya “Makro çekimsiz tür tespiti yapılmaz.” denmesi daha doğru olur. İyi hobiler dilerim.🫡

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Konuyu öne çıkarttığım için üzgünüm ama küçük bir açıklama yapmam gerek. "Santcus olup olmadığını anlayamazsınız." Demek doğru olmaz. "Makro çekim olmadan anlamak zordur" veya "makro çekimsiz tür tespiti yapılmaz." Denmesi daha doğru olur. İyi hobiler dilerim.🫡
Aslında bence "Santcus olup olmadığını anlayamazsınız." ifadesi gayet doğru. Çünkü elimizde harika makro çekimler olsa bile buradaki çoğu kişi tür tespitlerini doğru şekilde yapabilecek bilgi birikimine sahip değil.

Karınca16

Majör
Yardımsever
Üye
Aslında bence "Santcus olup olmadığını anlayamazsınız." ifadesi gayet doğru. Çünkü elimizde harika makro çekimler olsa bile buradaki çoğu kişi tür tespitlerini doğru şekilde yapabilecek bilgi birikimine sahip değil.
Ben de aynı şekilde düşündüğüm için öyle söyledim, ama biraz kaba kaçmış olabilir konu sahibinden özür dilerim.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Bunu bilemeyiz. Sonuç olarak Ares veya PRS.macro gibi birsürü moderatörümüz var. Ayrıca bazı kullanıcılarımız, neredeyse moderatörler kadar bilgili. Sadece demek istediğim, karınca16'nın kurduğu cümle çok ucu açık olduğundan "bu kelimeleri kullansan daha iyi olur." Diye bir yorumda bulundum. Kesinlikle amacım yanlış bir cümle kurdu diye onu uyarmak değildi.
Ben de aynı şekilde düşündüğüm için öyle söyledim, ama biraz kaba kaçmış olabilir konu sahibinden özür dilerim.
Estağfurullah hocam. Özür dilenecek bir durum yok. Sadece kendi düşüncemi belirttim. İyi hobiler.🫡