Camponotus Sanctus İşçi Kaybı

Eowi

Yumurta
Üye
Öncelikle merhabalar arkadaşlar, elimde yeni bir camponotus Sanctus var 25-30 işçili ve 3 haftadır benimle birlikte. Son 1 haftadır falan akşamları un kurdu ile besleme yaptığımda sabaha un kurdunun başında 2 3 tane işçiyi ölü buluyorum ve toplamda neredeyse 10 tane işçiyi bu şekilde kaybettim. Lütfen bilgisi olanlar yardım edebilir mi ne yapmam gerek?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Açıkçası bu tarz durumlarda net bir yorum yapmak zor, çünkü buna sebep olabilecek bir sürü şey olabiliyor. Un kurtlarına verdiğiniz besinlerden biri karıncaları etkilemiş olabilir belki. Nem ve su kaybından dolayı olabilir. Düşük ya da çok yüksek sıcaklıklar sebep olabilir. Kullandığınız materyallerde karıncaların ölümüne sebebiyet verecek bir madde kalmış ya da bulaşmış olabilir. Karıncalar verdiğiniz besinleri hiç tüketmeyip açlıktan dolayı ölüyor olabilirler. Eğer bu ise besin kaynağını değiştirmenizi önerebilirim. Camponotuslara un kurdu yediremiyordum ben genel olarak. Belki de yuvadan kaynaklı bir problem olabilir, transfer deneyebilirsiniz. Nasıl bir yuva ve outworld kullanıyorsunuz bilmiyorum fakat onlarla da alakalı olabilir. Aklıma gelen tüm ihtimalleri saydım, problemin kaynağını bulursunuz umarım.

npc_Tetra

Larva
Üye
Öncelikle merhabalar arkadaşlar, elimde yeni bir camponotus Sanctus var 25-30 işçili ve 3 haftadır benimle birlikte. Son 1 haftadır falan akşamları un kurdu ile besleme yaptığımda sabaha un kurdunun başında 2 3 tane işçiyi ölü buluyorum ve toplamda neredeyse 10 tane işçiyi bu şekilde kaybettim. Lütfen bilgisi olanlar yardım edebilir mi ne yapmam gerek?
Protein zehirlenmesi diye bir şey okumuştum olabilir ama sadece tahmin