Camponotus prensesim hala kanat dökmedi

Kriynos

Larva
Üye
Merhabalar, 1-1.5 hafta önce bulduğum bu Camponotus hâlâ çıkış pamuğunu oyuyor ve kanat dökmedi. Acaba çiftleşmemiş olabilir mi? Biraz daha tutmalı mıyım? Çünkü ev içinde buldum, yuva ağzından falan almadım; uçuş yapmış olması gerekiyor.

Ekli dosyalar

• IMG_3030.jpeg
    IMG_3030.jpeg
    18.5 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_3029.jpeg
    IMG_3029.jpeg
    19.8 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_3027.jpeg
    IMG_3027.jpeg
    16.2 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_3022.jpeg
    IMG_3022.jpeg
    13.2 KB · Görüntüleme: 21
Moderatör tarafında düzenlendi:

Mustafa_123

Pupa
Üye
Camponotus türü biraz uzun sürede yumurtlar 1 hafta daha tutabilirsiniz ama hiç bakmayın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Çıkış pamuğunu çekiştirme eylemi varsa hâlâ bence bırak derim.Bekletme boşuna eğer çiftleşmediyse çiftleşsin yazık.Yine bulursun her türlü.

_Antlantis_

Larva
Üye
2 hafta sonra yumurtlayip işçi aldığım kraliçeler oldu ama çok bekletmeden salabilirsiniz haftaya falan.

Kriynos

Larva
Üye
cevaplar için çok teşekkür ederim daha önce deneyimlemediğim bir türdü o yüzden 1-1.5 hafta daha vereceğim pheidolem de baya geç yumurtlamıştı ama o kanat döktüğünden tutmuştum bu sefer kanat da dökmeyince bırakmayı düşündüm ama son bir şans vereceğim

emre9293

Majör
Üye
Çıkış pamuğunu çekiştirme eylemi varsa hâlâ bence bırak derim.Bekletme boşuna eğer çiftleşmediyse çiftleşsin yazık.Yine bulursun her türlü.
Bu konuda moderatör pamuk çekiştirmenin döllenmesiyle alakasının olmadığını söyledi.

_Antlantis_

Larva
Üye
Bu konuda moderatör pamuk çekiştirmenin döllenmesiyle alakasının olmadığını söyledi.
Her iki pamuğu da çekiştirmek bildiğim kadarıyla nem oranını ayarlamak için.

Hasancık

Majör
Üye
Merhabalar, 1-1.5 hafta önce bulduğum bu Camponatus hâlâ çıkış pamuğunu oyuyor ve kanat dökmedi. Acaba çiftleşmemiş olabilir mi? Biraz daha tutmalı mıyım? Çünkü ev içinde buldum, yuva ağzından falan almadım; uçuş yapmış olması gerekiyor.
Merhabalar, test tüpünüzde su var mı? fotoğrafta yok gibi görünüyor.

Deich

Yumurta
Üye
Bende aynı sorunu yaşadım kanatlarını dökmesine rağmen pamuk çekiştiriyordu.Yabancı kaynaklara kadar baktım özellikle camponatus prenseslerinde bu hareket çok görülürmüş ve döllenmemesiyle alakasının olmadığını keşfettim.1-2 hafta daha tut elinde ama mümkünse 2 haftaya kadar hiç bakma dokunma hiç bir şekilde strese sokmamaya çalış.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Doğrudan döllenme konusuyla alakalı değildir tabi ki ama ben bazen dışarı çıkmak için yaptıklarını düşünüyorum.Çünkü elimden aynı böyle pamuğu çekiştiren 2-3 tane prenses vardı ve bunlarda ne zaman pamuğu açsam anında dışarı yönelme hareketi gözlemledim ve hiç yumurta vermediler bende saldım bunları.Bazı bilgiler kesin bilgi olduğu için söylenmeyebilir.İnsanların kendi gözlemlerinden yola çıkılarak söyleyebilir.Bende bunu bu şekilde gördüğüm için söylemek istedim yani.Ha gerçekten öyledir veya değildir bilmiyorum.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Daha önce de dediğim gibi, bu davranışı kraliçeler de yapıyor. Prenses olmasıyla alakalı değil. Çıkış pamuğunu çekiştirmeleri nem ayarlamakla da ilgili değil yeni koyulduklarında, bu hala bulunduğu yeri üreme bölgesi olarak kabul etmediği anlamına geliyor. Ek olarak prenses olduğunu varsaysak ve salsak bile artık çiftleşemez, uçuşu geçti.

Kriynos

Larva
Üye
Bende aynı sorunu yaşadım kanatlarını dökmesine rağmen pamuk çekiştiriyordu.Yabancı kaynaklara kadar baktım özellikle camponatus prenseslerinde bu hareket çok görülürmüş ve döllenmemesiyle alakasının olmadığını keşfettim.1-2 hafta daha tut elinde ama mümkünse 2 haftaya kadar hiç bakma dokunma hiç bir şekilde strese sokmamaya çalış.
bazen kanat dökmeden de yumurtladıklarını biliyorum ancak halen daha kanatları aynı duruyor sizinki dökmüş sanırsam böyle bir durum yaşadığınız oldu mu acaba?

emre9293

Majör
Üye
bazen kanat dökmeden de yumurtladıklarını biliyorum ancak halen daha kanatları aynı duruyor sizinki dökmüş sanırsam böyle bir durum yaşadığınız oldu mu acaba?
Kanatlı ve binlerce işçisi olan kraliçeler var kanatlı olup olmaması döllenip döllenmediğini kesin şekilde göstermez.