Camponotus multi?

Aykut

Yumurta
Üye
Merhaba evimin yanında bulunan camp kolonisinde her zaman kralice görüyorum.
Campolar multi olmaz diye bir tanesini aldım ve bu kralice digerlerine gore büyüktü.aldiğım kralice 2.5haftada yumurtasını pupa yapabildi. Bugün yine 4 adet kraliçe gordüm ve sasırdım sanki multi gibiydi 2 tanesini aldım. Sizce multi camp kolonisi olabilir mi?

Ekli dosyalar

• 20220918_191214.jpg
    20220918_191214.jpg
    23.7 KB · Görüntüleme: 20

Aykut

Yumurta
Üye
20220918_191808.jpg2.5 hafta önce aynı koloniden aldığım kralice

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
kurucu aşamada bile zor, işçiler çıktıktan sonra devam etmesi mucize olur bana kalırsa

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Koloniden neden kraliçe alıp duruyorsunuz?

Aykut

Yumurta
Üye
Koloniden neden kraliçe alıp duruyorsunuz?
Merhaba camp. Multi olmuyor diye biliyorum fotograflamak icin aldım geri koloniye bırakabilirim sordugum soru bu multi olabiliyorsa geri bırakacağım ben olmuyor diye aldım.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba camp. Multi olmuyor diye biliyorum fotograflamak icin aldım geri koloniye bırakabilirim sordugum soru bu multi olabiliyorsa geri bırakacağım ben olmuyor diye aldım.
Büyük çoğunlukla olmuyor. Şu 2 kraliçenin bulunduğu görselde ise 2 kraliçe morfolojik olarak benzemiyorlar. Renkleri bile farklı duruyor. Zaten geri bırakmalısınız. Daha fazla denemeyin, multi olmazlar diyeceğim

Aykut

Yumurta
Üye
Büyük çoğunlukla olmuyor. Şu 2 kraliçenin bulunduğu görselde ise 2 kraliçe morfolojik olarak benzemiyorlar. Renkleri bile farklı duruyor. Zaten geri bırakmalısınız. Daha fazla denemeyin, multi olmazlar diyeceğim
zaten multi denemeyeceğim koloni girisinde gezerlerken görmüştüm .Teşekkürler

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
zaten multi denemeyeceğim koloni girisinde gezerlerken görmüştüm .Teşekkürler
Onlar koloninin asıl kraliçeleri olmayabilir bu arada. Gönüllü işçi olarak çalışabilen prensesler olabiliyor. Uçuş yapmayıp kolonide kalıp normal işçi gibi çalışıyorlar
Ekli dosyayı görüntüle 183652.5 hafta önce aynı koloniden aldığım kralice
Bu da 2.5 haftalık bir görsel değil tahminimce

Aykut

Yumurta
Üye
Onlar koloninin asıl kraliçeleri olmayabilir bu arada. Gönüllü işçi olarak çalışabilen prensesler olabiliyor. Uçuş yapmayıp kolonide kalıp normal işçi gibi çalışıyorlar

Bu da 2.5 haftalık bir görsel değil tahminimce
bende gördüklerime inanıyorum diger camp kolonimde ilk isci 7haftada cıktı dedığım gibi kralice digerlerine oranla oldukça büyüktü. Oyüzden multi kolonuden bir kralice almıs olabilirim diye dusundum yeni bir kralice gibi degil.(aldığım kolonide sıkınti yok)