Camponotus lateralis - Bakım

Berkay_Hançerli

Yumurta
Üye
Bu gün Camponotus lateralis kraliçesi buldum kraliçenin davranışları ve koloninin gidişatı hakkında pek bir bilgim yok. İlk işçi çıkana kadar kraliçeyi ne ile beslemeliyim şekerli su yeterli olur mu yada hem protein hem şekerli su mu vermeliyim? Bu türün kraliçesi fazla stres olur mu ışığa ve sarsıntıya? Ayrıca kraliçeyi tüpe yerleştirdiğimden beri sürekli tüpün ağzındaki pamuğu kazmaya çalışıyor kolayca kazıp çıkabilir mi? Endişe ediyorum ve sürekli hiç ama hiç durmadan orayı kazma çabasında acaba stresli mi ? Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Anteren

Larva
Üye
Pamuğu kazmaya çalışması yuvaya alışmaya çalıştığı için,ilk işçi çıkana kadar şekerli su yeterli sonra un kurdu,morio veya bufalo kurdu ile besleyebilirsiniz.

ali8181

Media
Üye
Bu gün Camponotus lateralis kraliçesi buldum kraliçenin davranışları ve koloninin gidişatı hakkında pek bir bilgim yok. İlk işçi çıkana kadar kraliçeyi ne ile beslemeliyim şekerli su yeterli olur mu yada hem protein hem şekerli su mu vermeliyim? Bu türün kraliçesi fazla stres olur mu ışığa ve sarsıntıya? Ayrıca kraliçeyi tüpe yerleştirdiğimden beri sürekli tüpün ağzındaki pamuğu kazmaya çalışıyor kolayca kazıp çıkabilir mi? Endişe ediyorum ve sürekli hiç ama hiç durmadan orayı kazma çabasında acaba stresli mi ? Bilgilendirirseniz sevinirim, teşekkürler.
Ortalama stres seviyesine sahip bir cins. Pamuğu kazması stresli olduğunu gösterebilir tüpe alışınca bırakacaktır. İlk işçi çıkana kadar besleme yapmana gerek yok. İlk işçiler cıktıktan sonra şekerli veya ballı su ve unkurdu veya hamam böceği gibi canlı yemlerle besleme yapmalısın.

Anteren

Larva
Üye
İlk işçi çıkana kadar besleme yapmana gerek yok. İlk işçiler cıktıktan sonra şekerli veya ballı su ve unkurdu veya hamam böceği gibi canlı yemlerel besleme yapmalısın.
Bazı kaynaklar beslemeyi önerdiği için bu şekilde söyledim ama bu kişiye bağlı.(beslemekten kastım şekerli su vermek) yanlış biliyorsam düzelttiğiniz için teşekkürler😊

ali8181

Media
Üye
Bazı kaynaklar beslemeyi önerdiği için bu şekilde söyledim ama bu kişiye bağlı.(beslemekten kastım şekerli su vermek) yanlış biliyorsam düzelttiğiniz için teşekkürler😊
Aslında bulduğumuz kraliçeleri beslemenin hiç bir zararı yok aksine yararı var ama kraliçeleri beslerken özellikle tecrübesiz hobidaşlar kraliçeyi strese sokabileceği için genel olarak beslemeye gerek yok diyerek geçiştiriyoruzki kraliçeyi rahat bıraksınlar. Konu sahibi dilerse çıkış pamuğuna yakın olacak şekilde yavaşça ve strese sokmadan besleme yapabilir.