Camponotus kraliçesini tüpte tutmak yada yaptığım yaşam alanına salıvermek?

muspar

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar camponotus kraliçemin yumurtaları pupa evresine geldi yakında ilk karıncalar çıkar sanırım.
Sorum şu ben tüpte beslemek istemiyorum yaptığım alan içerisine yanyana birkaç tüp koyup (su, yem vs) o alanda serbest bırakmak istiyorum.
Yani tek tüpte pamuğu aç oradan ballı su ver yem yada un kurdu ver karıncaların kaçmamasına dikkat olayına girmek istemiyorum.
Özgürce yaşasınlar gelişsinler o ortamda ve yemlemem sulamam izlemem vb durumlarda rahat olmak istiyorum.
Görseldeki alana dediğim şekilde salsam sorun olur mu ne diyorsunuz?
Bazı okumalarda belli bi sayıya gelene kadar tüpte tutun diyorlar bu şart mıdır gelişimleri nasıl etkiler?20220420_221345.jpg

efekan

Nanitik
Üye
Şimdi şöyleki ilk işçiler nanitk işçilerdir. Onların görevi sadece yumurta ile ilgilenmektir. Siz oraya koysanız bile karıncalar dışarı pek çıkmayacaktır. Ondan dolayı 20 ile 30 işçiye ulaşıncaya kadar tüpte beslemek en iyisidir

Nazdravia

Nanitik
Üye
Merhaba arkadaşlar camponotus kraliçemin yumurtaları pupa evresine geldi yakında ilk karıncalar çıkar sanırım.
Sorum şu ben tüpte beslemek istemiyorum yaptığım alan içerisine yanyana birkaç tüp koyup (su, yem vs) o alanda serbest bırakmak istiyorum.
Yani tek tüpte pamuğu aç oradan ballı su ver yem yada un kurdu ver karıncaların kaçmamasına dikkat olayına girmek istemiyorum.
Özgürce yaşasınlar gelişsinler o ortamda ve yemlemem sulamam izlemem vb durumlarda rahat olmak istiyorum.
Görseldeki alana dediğim şekilde salsam sorun olur mu ne diyorsunuz?
Bazı okumalarda belli bi sayıya gelene kadar tüpte tutun diyorlar bu şart mıdır gelişimleri nasıl etkiler?Ekli dosyayı görüntüle 8241
En kötü 10 15 işçiye kadar bekleyin zaten ilk isçi çıktıkdan sonra diğerleri de pespeşe geliyor çok beklemezsiniz yani